Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjefen fløy fra TV 2

For tredje gang i sitt liv begynner TV2-sjef Arne A. Jensen i en jobb han ikke kan noe om. Som belønning er Braathens villig til å gi ham nærmere tre millioner kroner i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naturlig skifte

Vil ha ny sjef før Jensen reiser

- Jeg kommer helt sikkert til å få sorgreaksjoner over å forlate TV2, sier Arne A. Jensen. Etter seks års kanalbygging i TV2 har siviløkonomen og juristen fra Bergen latt seg friste av nok en topplederstilling. Den tidligere reklamedirektøren blir i løpet av året ny toppsjef i Braathens.

Gullbonus i vente

Og her vil han få god bruk for sin markedsføringssans. For Braathens har den siste tida opplevd svakere resultater og mer turbulens enn hva behagelig er. Som første sjef uten Braathen-blod i årene blir det Arne A. Jensens oppgave å få flyselskapet inn i roligere luftlag.

Dersom han lykkes, ligger store penger og venter på ham.

En kursstigning på Braathens aksjer på 10%ø, vil gi Jensen en ekstrafortjeneste på 600000 kroner.

I bunn ligger en årslønn på 2850000 kroner - og sikkert relativt gunstige rabatter på flyreiser på Braathens Best.

Lykkes han derimot ikke, er han sikret av en fallskjerm verd om lag 4,3 millioner kroner - av selskapet kalt etterlønn. For som avtroppende konsernsjef Erik G. Braathen sier:

- Hos oss har vi ikke fallskjerm, men fly.

Avviser press

Etter ti år som toppsjef forlater altså Erik G. Braathen det tradisjonsrike norske flyselskapet. Han avviser at press fra aksjonærer eller samarbeidspartnere etter de dårlige resultatene, er årsak til avgangen. I løpet av fjorårets tre siste måneder ble det som så ut til å være et solid overskudd snudd til vel 22 millioner i tap. Slikt er ikke populært blant aksjonærene, men Braathen insisterer på at storaksjonæren KLM (37% av aksjene) har tatt det hele pent.

Allerede for et år siden skal Erik G. Braathen ha signalisert overfor styret at han ønsket å slutte.

MED FALLSKJERM: TV 2s administrerende direktør Arne A. Jensen overtar som konsernsjef i Braathens.