Sjefen for de gode tider

Good Time Charlie fortsetter sin fengende sjangerlek.

ALBUM: Good Time Charlie (GTC) har maktet å skape sin egen sound basert på 50- og 60-talls soul, rhythm'n'blues og garagerock, men så har de da også holdt på med dette i snart 30 år.

Gitarplate Det vil si, vokalist, munnspiller og ordsmed Arle Hjelmeland er eneste medlem som er igjen fra starten, mens gitarist og melodisnekker Steinar Karlsen har holdt fortet i ganske mange år.

Han har også brukt tida mellom platene til å spille inn et tøft gitaralbum, «Ulydium», som kom i februar.

«Garage-A-Go-Go»

Good Time Charlie

5 1 6
Plateselskap:

Grappa/Musikkoperatørene

Se alle anmeldelser

Nye medlemmer er bassist Morten Skaget (TNT/Vagabond/Sambandet) og trommis Einar Olsson, som har spilt med de fleste i Bergens rockeliv — fra Matias Tellez til Sgt. Petter, Casiokids og Kakkmaddafakka .

Super-dupert Albumdebuten til GTC kom først i 1995, og siden er det blitt tre album før «Garage-A-Go-Go» nå er første «livstegn» på tre år. Som sist har bandet vært i Duper studio i Bergen, der Yngve L. Sætre styrer knottene med fast og lekende hånd.

Han bidrar også med spennende knotteskruing i form av synther og perkusjon — effekter som spriter opp lydbildet til GTC. Det beste og mest lekne eksempelet er «Red Lights».

Sjefen for de gode tider

Åpningen «Net-Zombie» er litt kantete og anmassende, men med toeren «High-Jiver» er tonen satt. «News For You» er et godt eksempel på det som nå må kalles autentisk GTC-musikk, før «Cold Shivers», en genial smyger av en låt med Mari Persen på fele og Matias Monsen på cello (i hans arrangement) som får håret til å reise seg (tittelen ljuger ikke) dundrer inn som en albumfavoritt.

Derfra surfer GTC inn på den ene sterke låten etter den andre og pur spille- og formidlingsglede, sjøl om jeg savner nettopp Karlsens surf-innslag fra de foregående to albumene. Det er fint lite shuffle også, til gjengjeld er det mulig å spore litt psykedelia mellom sjangerleken på «Garage-A-Go-Go». Et annet høydepunkt på tampen er kule «Ditch Diggin'».

Som vanlig er det nesten umulig å stå stille. En typisk high-jiver, dette!