- ET FANTASTISK MENNESKE:  TV2s mestprofilerte sportsansikt og - stemme Davy Wathne - her under forberedelse til en studiosending fra Nøstet i Bergen i 2006, er trist over å høre at Kåre Valebrokk er død, men glad for å ha blitt kjent med han. FOTO: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET.
- ET FANTASTISK MENNESKE: TV2s mestprofilerte sportsansikt og - stemme Davy Wathne - her under forberedelse til en studiosending fra Nøstet i Bergen i 2006, er trist over å høre at Kåre Valebrokk er død, men glad for å ha blitt kjent med han. FOTO: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET.Vis mer

- Sjefen med stor S

- Fair og fantastisk. - Men knallhard bak lukket dør, sier TV 2-Davy om Kåre Valebrokk.

(Dagbladet): TV 2s mest rutinerte sportsanker Davy Wathne (63) mottok budskapet om dødsfallet til sin gamle sjef Kåre Valebrekk (72) under jobb i alpin-VM i Schladming i formiddag og viraken rundt utforgullet til Aksel Lund Svindal.

Det har vært en dag med store følelsesmessige svingninger for TV 2-veteranen.

Han er trist over å få budskapet han var forberedt på, men samtidig uhemmet glad for å ha blitt god kjent med mennesket og pressemannen Kåre Valebrokk.

Sjef med stor S - Han var en sjef med stor S, et fantastisk menneske og en bauta i norsk presse. Jeg gikk varmt inn for at TV 2 skulle gjøre et utradisjonelt valg og ansatte en annerledes, gammeldags pressemann, i beste betydning, da huset skulle ha ny toppsjef på slutten av 1990-tallet. Og jeg ble aldri skuffet, sier Wathne til Dagbladet.

Han beskriver Valebrokk som «en fenomenal leder», som var en mester å gi saker den dimensjon de fortjente uten å lage «oppstyr og støy om allverdens fjas og fjatt.»

Knallhard bak lukket dør - Han sto hundre prosent rakrygget bak kanalen og medarbeiderne utad, men kunne samtidig være knallhard med hver og en medarbeider på tomannshånd. Slike øye for øye-samtaler bak lukket kontordør har jeg jo selv vært med på mange ganger.

- Og jeg har kommet ut fra hans kontor med følelsen av å ha blitt barbert på ørene.  Han var alltid fair, sier Davy Wathne om sin gamle toppsjef.

Han var både klubbleder, styremedlem i TV 2 og en av kanalens mest profilerte ansikter og stemmer i de tusen hjem med Kåre Valebrokk ved roret.

Stilte opp Også Thomas Numme og Harald Rønneberg ble vist stor tillit av Kåre Valebrokk, som hadde klokkertro på deres fredagsshow «Senkveld», som gikk på lufta første gang i 2003. I dag er showet en av TV 2s mest sette og har håvet inn med priser.

- Vi var så heldige å ha Kåre som sjef i mange år og fikk gleden av å bli kjent med en enestående mann, sier Thomas og Harald i en uttalelse formidlet via TV 2 i dag.

- Vi er utrolig takknemlige for den tilliten han viste oss. Kåre hadde en fantastisk form for humor og stilte alltid opp hvis vi spurte om han ville være med oss på noe tull og tøys. Vi kommer til å savne Kåre og våre tanker går til hans nærmeste familie, sier de.

 - TAKK FOR SAMARBEIDET:  Høy stemning under  avskjedsfesten for Kåre Valebrokk som TV 2-sjef i 2007:  fra høyre: Jarle Mindor Marøy, Davy Wathne, Harald Rønneberg, Thomas Numme og Kåre Valebrokk selv. FOTO: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET.
- TAKK FOR SAMARBEIDET: Høy stemning under avskjedsfesten for Kåre Valebrokk som TV 2-sjef i 2007: fra høyre: Jarle Mindor Marøy, Davy Wathne, Harald Rønneberg, Thomas Numme og Kåre Valebrokk selv. FOTO: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET. Vis mer