Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Mission Impossible 7»

Sjefen spyr av frykt

Lover tre halsbrekkende stunt i ny «Mission Impossible»-film.

STUNT: Skuespiller Tom Cruise er kjent for å gjøre sine egne stunt. Her under innspillingen av «Mission: Impossible - Rogue Nation» fra 2015. Video: Paramount Pictures Vis mer

I 2018 skrev Dagbladet om Tom Cruises halsbrekkende fallskjermstunt i filmen «Mission: Impossible - Fallout», den sjette i den populære actionserien. Stuntet var så risikabelt at det var ulovlig å filme i nesten alle land - med unntak av ett.

Nå risikerer den 57 år gamle skuespilleren nok en gang liv og helse for publikums skyld. Regissør og manusforfatter Christopher McQuarrie lover nemlig enda flere svimlende stunt i den sjuende og åttende filmen i serien. Film nummer sju har planlagt premiere i 2021.

- Livredd

I et intervju med podkasten til det britiske filmmagasinet Empire - først omtalt av Filmweb her til lands - forteller regissøren:

HELIKOPTER: Dette stuntet vakte oppsikt i 2018. Regissør Christopher McQuarrie hevder stuntet i den sjuende «Mission Impossible»-filmen vil få helikopterdinglingen til å se ut som «barneleker». Foto: Filmweb
HELIKOPTER: Dette stuntet vakte oppsikt i 2018. Regissør Christopher McQuarrie hevder stuntet i den sjuende «Mission Impossible»-filmen vil få helikopterdinglingen til å se ut som «barneleker». Foto: Filmweb Vis mer

- Vi har klekket ut tre obskøne stunt som jeg er livredd for. Det vil få helikopterjakten til å virke som barneleker.

Skuespilleren er godt i gang med treningen, og holder regissøren løpende oppdatert, skal vi tro McQuarrie.

- Han ringer meg og beskriver det han holder på med. Jeg ler og heier - så legger jeg på og spyr i en bøtte, sier han i podkasten.

Han sikter til en scene i «Mission Impossible 6», hvor skuespilleren henger fra undersiden av et helikopter. Scenen var ifølge The New York Times en av de mest utfordrende å filme.

De mange stuntene, som Cruise konsekvent gjør selv, førte også til at skuespilleren brakk ankelen under innspllingen av «Mission Impossible 6». Innspillingen, som blant annet fant sted på Preikestolen i Norge, måtte da utsettes.

- Risikerer livet

Hintene har fått amerikanske filmnettsteder til å spekulere.

- Tom Cruise elsker å risikere livet for vår underholdning, og selv om vi vet lite om de to kommende «Mission Impossible»-filmene, er én ting sikkert: Tommy kommer til å gjøre noen farlige greier, skriver Slashfilm.

Bransjenettstedet Screenrant spør seg hvor lenge skuespilleren kan holde det gående med

- Cruise kommer til å være 60 innen den åttende filmen kommer på kino. Det er urimelig å anta at han kan fortsette å utfordre døden med slike stunt så mye lenger. Dersom filmene er ment å avslutte Ethan Hunts reise, forklarer det imidlertid hvorfor Cruise drar stuntene lengre enn noensinne.

Det skapte stor oppsikt da det ble klart at scener til den sjette filmen skulle spilles inn på norske Preikestolen.

Det gjorde det også da det ble klart at scenene slettes ikke utspilte seg i Norge i filmen - men i Kashmir i India.

Dagbladet fikk i 2017 opplyst av Stiftelsen Preikestolen at de i 2027 ønsker seg godt over en halv million turister i året på Preikestolen, og at scenene i «Mission Impossible 6» var et av tiltakene som skulle sørge for en storstilt økning i turister.