SJEFEN GÅR: Direktør Rane Willerslev ved Kulturhistorisk museum går av. Den mest kjente delen av Kulturhistorisk museum er Vikingskipshuset på Bygdøy. Foto: NTB Scanpix
SJEFEN GÅR: Direktør Rane Willerslev ved Kulturhistorisk museum går av. Den mest kjente delen av Kulturhistorisk museum er Vikingskipshuset på Bygdøy. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sjefen trekker seg på Kulturhistorisk museum

- Dette har ingen forbindelse med skjelettsaken, sier museumsdirektør Rane Willerslev.

Direktøren for Kulturhistorisk museum, Rane Willerslev, trekker seg.

- Det er korrekt. 31. juli er min siste arbeidsdag, sier Willerslev til Dagbladet.

I tillegg til museumslokalene i Oslo sentrum like ved Slottet, inngår Vikingskipshuset på Bygdøy i Kulturhistorisk museum.

Til Århus Willerslev har nylig vært i Dagbladets spalter i en strid som skal opp for Forskningsetisk råd ved Universitetet i Oslo, om hvordan doktorgradsstipendiat Elin Brødholt skal krediteres for et dyreskjelettfunn. Han avviser at det er derfor han slutter.

MISTER DIREKTØREN: Kulturhistorisk Museum i Frederiks gate, like nedenfor slottet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
MISTER DIREKTØREN: Kulturhistorisk Museum i Frederiks gate, like nedenfor slottet. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

- Dette har ingenting med beinsaken å gjøre overhodet. Jeg slutter fordi kona har forsøkt å få jobb i Oslo i 1,5 år, og at hun nå har fått tilbud om jobb ved juridisk fakultet på Universitetet i Århus, sier han til Dagbladet.

Willerslev, som er dansk, skal selv i den forbindelse gå tilbake til en stilling ved det samme universitetet.

Godt fornøyd Willerslev er godt fornøyd med resultatene etter sine to år som direktør for Kulturhistorisk museum. Han nevner at at økonomien nå går i pluss og at det er avgjort at vikingskipene blir værende på Bygdøy.

- Da jeg overtok, var det stor krise, økonomisk, lokaliseringsmessig og faglig. I de to årene som har gått, har vi gjenoppfrisket hva museet skal være, sier han til Dagbladet.

SLUTTER: Museumsdirektør Rane Willerslev.
SLUTTER: Museumsdirektør Rane Willerslev. Vis mer

Ifølge Willerslev er det nå enighet med blant annet fagforeningene om hvordan det skal jobbes på viktige felter som tverrfaglig samarbeid og utstillinger.

- Det skulle jeg gjerne ha vært med på å gjennomføre, sier Willerslev til Dagbladet.