Sjefens selvbiografi klar i september

Bruce Springsteens selvbiografi, som han begynte å skrive i 2009, nærmer seg utgivelse: Boken, som får tittelen «Born To Run», verdenslanseres 27. september.

SKRIVER SELVBIOGRAFI: Rockeren Bruce Springsteen gjør forfatter av seg når han lanserer selvbiografien «Born To Run» til høsten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKRIVER SELVBIOGRAFI: Rockeren Bruce Springsteen gjør forfatter av seg når han lanserer selvbiografien «Born To Run» til høsten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens forlaget Simon & Schuster utgir Sjefens selvbiografi i USA, er det Cappelen Damm som tar hånd om den norske utgaven - som vil foreligge samtidig.

- Dette er en fantastisk bok - historien om en vår tids største rockelegender, skrevet med den samme autentisiteten og energien som har gjort han så unik, sier redaksjonssjef Ingebrigt Waage Hetland i Cappelen Damm, som karakteriserer «Born To Run» som «så mye mer enn en tradisjonell rockebiografi»

- Det er en reflektert og sterk bok som også kan leses som en moderne amerikansk saga, sier hans norske forlegger.

Bruce Springsteen avslører mye nytt, og skriver ifølge pressemeldingen «oppriktig og levende om oppveksten i Freehold, New Jersey, om sin sterke drøm om å bli musiker, sin første karriere som klubbmusiker i Asbury Park, og om etableringen av the E Street Band».

Han tar også for seg de personlige problemene som ledet frem til produksjonen av albumet som gir selvbiografien tittel - og som er hans største kommersielle suksess som musiker.

Det loves at leserne får vite hvorfor sangen «Born to Run» avslører så mye mer enn det som tidligere har vært kjent for offentligheten.

«Å skrive om seg selv er en merkelig prosess. Men i et prosjekt som dette gir forfatteren et løfte til leserne om å være ærlig og vise innsiden. I denne teksten forsøker jeg virkelig på det», skriver Springsteen i boken, ifølge hans norske forlag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer