Sjefredaktør satser både på børs og katedral

- Uklokt, sier pressens vaktbikkje. Ansatte i avisen visste ingenting.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sjefredaktør Helge Simonnes (51) i Vårt Land er aktiv i aksjemarkedet og satser betydelige pengebeløp i børsnoterte og unoterte selskaper.

Selv mener Simonnes det er greit at han investerer penger i aksjemarkedet, selv om han ser at det kan oppstå uheldige bindinger til dem eller det han skriver om. Han er også klar over at journalisters aksjehandel ikke oppfattes som helt stuerent av mange i mediabransjen.

De ansatte stusser over sjefens pengeplasseringer, og i Norsk Presseforbund legger man ikke skjul på at redaktørens investeringer er ukloke sett i forhold til ansvaret som påhviler redaktører.

- Ideelt sett bør pressefolk avstå fra slike investeringer og aktiviteter, og enkelte økonomiske fristelser bør man som redaktør unngå. Det har noe med pressens samfunnsrolle å gjøre, sier generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold.

Fisk og shipping

En gjennomgang Dagbladet.no har foretatt av selskaper på Oslo Børs og opplysninger Simonnes selv har bidratt med etter å ha blitt konfrontert med investeringene sine, viser at han har en portefølje på Oslo Børs til en markedsverdi på nesten 1,6 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer