Sjefsflukt fra TV2

TV2-sjef Kåre Valebrokk er i ferd med å lykkes med sin opprydning i TV2. I går sa Trygve Rønningen opp i protest. Men sjefsflukten bekymrer ikke Valebrokk. TV2 kan få et kjempeoverskudd på en kvart milliard kroner i år.

Slik blir nye TV2

Disse gir seg i TV2

TV2-eierne jubler over Kåre Valebrokks strålende resultater. Selv om det går på bekostning av flere av kanalens profilerte ledere. I går takket Trygve Rønningen for seg, og blir fjerde sjef ut døra. Men selv om kjendislederne forlater TV2-skuta, strømmer pengene inn i TV-kassa. Etter det Dagbladet erfarer skal TV2-eierne for tre dager siden ha fått seg forelagt fantastiske tall for årets fire første måneder. Resultatprognosene tilsvarer et overskudd ved årsslutt på 275 millioner kroner! Slår den prognosen til, får Valebrokk gjøre akkurat som han vil framover, slik han gjorde det med Dagens Næringsliv. Det ble en gullgruve og nå er han i ferd med å gjøre det samme med TV2.

Ikke storm

- Hvordan oppleves det å lede en TV-kanal i storm? - Dette er ikke storm. Einar Førde ville kalt det en flau bris. Men det er riktig at det har vært mye hvisking og tisking i korridorene de siste dagene. Oppsigelsene i huset har selvsagt ikke gått upåaktet hen. Men jeg er ikke den beste dommer til å avgjøre om dette skader TV-kanalen. Jeg tro ikke det gjør det, sier Valebrokk, som ikke vil kommentere de strålende økonomiske resultatene. - Blir det arbeidsro til å få til den kanalen du vil ha? - Disse sakene har gått litt av skaftet. I en avis ville dette vært sett på som mindre justeringer. - Hvordan går det med salget av de mange selskapene TV2 eier? - Jeg kan si så mye som at det i løpet av de neste to ukene vil komme et par meget interessante nyheter. Valebrokk har lagt ut flere av kanalens datterselskaper for salg. Men underskuddsfirmaene skulle først gå med overskudd før han var interessert i å diskutere pris.

Venner

- Hva er det med deg som får fire av sjefene til å trekke seg? - Flere av oppsigelsene har ikke noe med meg å gjøre. Dessuten skilles både Finn H. Andreassen, Trygve Rønningen og jeg som gode venner. - De kaller meg program- og planleggingssjef. Men det føles ikke sånn. Slik oppsummerer Trygve Rønningen (32) sin oppsigelse, som i går havnet på Kåre Valebrokks pult. - Jeg skulle reise til TV-messen LA-screening i Los Angeles sammen med Finn H. Andreassen (viseadm.dir) kommende mandag. Her skulle vi gjort innkjøp for TV2 til neste år. Det blir det ingenting av. Billettene er levert sammen med oppsigelsen, sier Trygve Rønningen til Dagbladet.

Valebrokks «hoff»

Andre venner har Valebrokk fått seg nok av i TV-huset. Flere av dem har han selv tatt med seg.Per Norvik, Aftenpostens politiske redaktør, blir seniormedarbeider i TV2. Var forlover da Valebrokk giftet seg, de to jobbet sammen i Morgenbladet på 60-tallet og seinere i VG. Valebrokk forsøkte i sin tid å få Norvik til Dagens Næringsliv.Leder for politisk avdeling i TV2, Stein Kåre Kristiansen, har tidligere arbeidet sammen med Valebrokk i VGs politiske redaksjon. Det har også Pål T. Jørgensen, som skal lede et nytt aktualitetsprogram på TV 2 til høsten.Gunnar Stavrum, jobbet med Valebrokk i Dagens Næringsliv, blir ny internettredaktør.May-Britt Johansen, Valebrokks sekretær og «høyre hånd» i Dagens Næringsliv, Valebrokk tok henne med seg til TV2.Bente Ellingsen kommer også fra Dagens Næringsliv og blir controller i TV2 konsernet.

UT: De kaller meg program- og planleggingssjef. Men det føles ikke sånn. Slik oppsummerer Trygve Rønningen sin oppsigelse.