Sjeik rykket inn helsides annonse i DN

Sjeik rykket inn helsides annonse i DN

Støtter bedrageridømt nordmann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forrige lørdag skrev Dagens Næringsliv en kritisk sak om bedrageridømte Johannes Erskine Flø sitt engasjement i De Forente Arabiske Emirater. Det likte ikke hans samarbeidspartner, sjeik Nahyan bin Zayed Al-Nahyan, som bestemte seg for å ta saken i egne hender.


En helsides annonse ble kjøpt opp i lørdagens utgave av DN for å ta sin norske samarbeidspartner i forsvar. I følge Bt.no skal annonsen ha en verdi på 100 000 norske kroner.Finansakrobat råder over milliarder
Johannes Erskine Flø er administrerende direktør i Dhabian Group, selskapet som representerer sjeiken, og der han styrer utviklingsprosjekter for millarder av dollar. DN hadde forrige lørdag en større sak på Fløs engasjement i De Forente Arabiske Emirater, der Dhabian Group planlegger verdens dyreste hotell.

Hovedvinklingen i DNs sak om Flø spinner rundt finansakrobatens rekke tvilsomme forretninger i Norge. Ifølge avisen jakter kreditorene i Oslo fortsatt etter verdier.

Alle forespørsler om Fløs private økonomi ble svart på av sjeikens norske advokat Preben Aas og ingenting ble kommentert fra De Forente Arabiske Emirater.


Støttet Flø med helsides annonse
Sjeikens kontor ombestemte seg tydeligvis og rykket ut med sin helsides annonse denne lørdagen med overskrift: «Statement to the people of Norway».

- Jeg er henrykt over å annonsere vårt samarbeid med en ung, ærlig, dynamisk og anseelig nordmann som spiller en viktig rolle i vårt team som administrerende direktør, står det blant annet i annonsen.

Sjeikens kontor fortsetter med å utdype hvor viktig Flø har vært for selskapets forbindelse til Norge. Videre inviteres også «det vennlige norske folk» til å videre bli en del av selskapets aktiviteter.

Sjefredaktør i DN Amund Juve, sier til Bt.no at det ikke ble gjort noe forsøk fra sjeikens side om å få uttalelsen på redaksjonell plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer