IKKE I DYREKRETSEN: I motsetning til hva BBC tekstingssystem tror, er ikke prostituerte en del av zodiak-kretsen de kinesiske årene oppkalles etter.
IKKE I DYREKRETSEN: I motsetning til hva BBC tekstingssystem tror, er ikke prostituerte en del av zodiak-kretsen de kinesiske årene oppkalles etter.Vis mer

Sjekk BBCs nyttårsblunder

Annonserte det kinesiske «hestens år», men teksten fortalte noe annet.

(Dagbladet): I den vestlige verden er året allerede flere uker gammelt, men for en milliard kinesere var det nyttårsfeiring først nå på fredag. Og i henhold til den urgamle hankalenderen er vi nå inne i «hestens år».

Det ble selvfølgelig notert av BBC. Dessverre misforsto kanalens automatiske tekstingssystem hva nyhetsoppleseren sa - og endte med den ikke så lite komiske påstanden om at mennesker over hele jorda nå feiret inngangen til «horenes år».

Blemma skyldes naturligvis likheten mellom det engelske ordet for hest - horse - og flertallsformen av hore - whores.

Årvåkne BBC-seere var ikke seine med å ta bilde av skjermen og spre morsomheten på Twitter. «Godt nytt kinesisk år - ifølge BBCs teksting kan det bli et svært interessant et», kommenterte en av dem.

Ifølge The Independent er det ikke første gang den britiske statskanalens tekstsystem trår feil, til dels med resultater som ville fått Iphonens herostratisk berømte autokorrektur til å rødme.

Den britiske kirkas overhode, erkebiskopen av Canterbury, måtte ved et tilfelle finne seg i å bli omtalt som «erketispe». Da trodde tekstmaskinen at ordet archbishop var archbitch.

Og under begravelsen av den britiske dronningmora i 2002, da det ble annonsert et øyeblikks stillhet (a moment of silence) sto det å lese at det dreide seg om et øyeblikks vold (a moment of violence).