Sjekk bildene fra hevndramaet der Kristoffer Joner spiller mot Leonardo DiCaprio

Spiller inn voldsom western med Oscar-regissør.

JEGEREN JAGER: Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen i det kommende westernhevndramaet «The Revenant». Medskuespiller Kristoffer Joner vises dessverre ikke på noen av bildene som nå er offentliggjort. Filmen har premiere i USA i romjula. Foto: 20th Century Fox
JEGEREN JAGER: Leonardo DiCaprio spiller hovedrollen i det kommende westernhevndramaet «The Revenant». Medskuespiller Kristoffer Joner vises dessverre ikke på noen av bildene som nå er offentliggjort. Filmen har premiere i USA i romjula. Foto: 20th Century Fox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Filmen «Birdman» går for tiden sin seiersgang i USA, og er nominert til hele ni Oscar-priser når statuettene deles ut den 22. februar. 

Men filmens mexicanske regissør Alejandro González Iñárritu lever ikke livets glade dager i Los Angeles i påvente av det mulige prisdrysset. Han er for tida opptatt med en annen film, nemlig innspillingen av western-hevndramaet «The Revenant».

Nå har de første bildene fra filmen blitt sluppet. I tillegg til navn som Leonardo DiCaprio og Tom Hardy, finner man også den norske skuespilleren Kristoffer Joner på rollelista. 

Hevndrama «The Revenant» handler om en jeger på 1820-tallet, gestaltet av DiCaprio, som etter et bjørneangrep blir etterlatt i skogen for å dø av kompanjongene sine. Når jegeren likevel overlever, er det selvfølgelig duket for en aldri så liten hevn.

Det er ikke klart hvordan Kristoffer Joner kommer inn i bildet, annet enn at han spiller en rolle ved navn Murph. Tom Hardy, Domhnall Gleeson og Will Poulter spiller kompanjonger som får en bitter Jeger-DiCaprio etter seg.

Filmen spilles inn i Canada i disse dager. Og Iñárritu vet å gjøre ting komplisert og utfordrende for seg selv når han lager film. Mens «Birdman» ble spilt inn slik at det så ut som at den var skutt i en enkelt tagning, filmer han «The Revenant» over hele ni måneder. 

Grunnen til det er at opptakene finner sted så langt inne i de kanadiske skoger, at når de kommer fram til innspillingsstedet har de bare tre timer med dagslys igjen. Det blir dermed korte og intense innspillingsdager.

INSTRUERER: Til venstre instruerer Alejandro González Iñárritu blant andre Leonardo DiCaprio på settet i Canada. Foto: 20th Century Fox
INSTRUERER: Til venstre instruerer Alejandro González Iñárritu blant andre Leonardo DiCaprio på settet i Canada. Foto: 20th Century Fox Vis mer

- Jeg har planlagt det på denne måten for å ha fokus på de gylne øyeblikkene. Det er like mye på grunn av ønsket om intensitet i innspillingen som det er på grunn av utfordringer fra naturens side. Vi spiller inn på et så avsidesliggende sted at vi allerede har brukt 40 prosent av dagen når vi ankommer. Men innspillingsstedet er så mektig og vakkert. Det ser ut som at ingen har satt sine føtter her noensinne, og det var akkurat det jeg trengte, forklarer regissøren overfor nettstedet Deadline.

Bare naturlig lys Andre regissører kunne nok brukt innspillingsdagene mer effektivt med lystekniske hjelpemidler, men Iñárritu nekter å bruke kunstig lyssetting.

- Vi bruker bare naturlig lys. Det gjør at hver eneste scene er veldig vanskelig - både emosjonelt og teknisk. Jeg har altså stilt i stand noen problemer for meg selv, men jeg gjør så godt jeg kan, sier Iñárritu.

Kristoffer Joner har på grunn av den voldsomt lange «The Revenant»-innspillingstiden måttet takke nei til å gjenta rollen i Doktor Proktor-oppfølgeren basert på Jo Nesbøs barnebøker.

- Jeg kan bekrefte at Kristoffer Joners tidsplan ikke gikk ihop med andre prosjekter han har. Dermed måtte han droppe rollen som den rare professoren i filmen om «Doktor Proktor og tidsbadekaret», sa Synnøve Hørsdal, produsent i filmselskapet Maipo til Stavanger Aftenblad i fjor.

I CANADA: Filmer «The Revenant». Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
I CANADA: Filmer «The Revenant». Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer