Over to milliarder til lag og foreninger

Sjekk coronastøtten til frivillig-Norge

I løpet det siste året har lag og foreninger fått over to milliarder kroner. Her kan du sjekke hvor mye hver enkelt har fått.

IDRETT OG KULTUR: kultur- og likestillingsminister Abid Raja har siden mars 2020 støttet lag, foreninger og kultur med over to milliarder kroner med hjelp fra Lotteri- og stiftelsestilsynet . Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
IDRETT OG KULTUR: kultur- og likestillingsminister Abid Raja har siden mars 2020 støttet lag, foreninger og kultur med over to milliarder kroner med hjelp fra Lotteri- og stiftelsestilsynet . Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Norge stengte ned i fjor åpnet myndighetene opp for økonomisk støtte til lag, foreninger og kultur. Så langt har det vært tildelt midler i tre runder. Over 9000 lag, foreninger og kulturinstitusjoner har fått innvilget sine søknader om støtte, med til sammen over to milliarder kroner.

Formålet med ordningene har vært å kompensere frivillige organisasjoner som har hatt et betydelig bortfall av inntekt på grunn av myndighetenes pålegg eller råd rundt covid 19.

Slått ut begge veier

TV 2 har tidligere skrevet om Sportsklubben Rye som i 2020 gikk med en halv million i overskudd. Vanligvis går klubben i null. Søknaden om støtte leverte de etter å ha fått bekreftet at de var berettiget til å søke.

I etterkant har det vist seg at støtten ga et oppsiktsvekkende positivt resultat på klubbens økonomiske bunnlinje. Bortfall av inntekter ga nemlig også lavere utgifter.

Lotteri - og stiftelsestilsynet sa i den forbindelse til at den ikke kommer til å be Sportsklubben Rye om tilbakebetaling av pengene, så lenge klubben innfridde kravene til å søke.

Rosenborg Ballklubb søkte i første søknadsrunde om 4,4 millioner for tapte inntekter på eliteseriekampene. Klubben ble da tilgodesett med 65 000 kroner i støtte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer