Sjekk de hoftene!

Emil Flatø har lest MANN uten forsidepiker.

MANNs ideal: Aksel Lund Svindal er ironisk nok den første mannen på forsiden av MANN. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MANNs ideal: Aksel Lund Svindal er ironisk nok den første mannen på forsiden av MANN. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Meninger

PÅ KORNET: Etter 17 år på markedet som hoffleverandører av sexy covere med kjente norske kvinner, gjør magasinet MANN nå helomvending og rydder plass til barske norske menn på sine forsider, står det i et presseskriv.

Ganske riktig pryder Aksel Lund Svindal det første coveret av et nytt & bedre MANN.

Han er fin. Og definitivt barsk. Jeg noterer meg fornøyd at jeg også kan ha skjorta åpen fra nå av, så jeg får vist den ikke ubetydelige brystmanken min. Men jeg må huske å brette opp kragen neste gang jeg tar på dressen. I framtida må jeg nok smile litt mer tilbakeholdent. Og de fyrstikklårene mine, de må jeg gjøre noe med.

Jeg blar. Neste gang jeg har kebabmage skal jeg blande meg en banan-appelsindrikk. Eller helst holde meg unna kebaben overhodet, og holde meg til misosuppe, valnøtter og zink.

Mmm, sink.

Om jeg vil se høyere ut enn mine 174 cm (det vil jeg vel?) bør jeg gå mer i nålestriper. Om jeg vil unngå overfall må jeg nesten lære meg å gå som en mann, ikke som et offer, med besluttsomme, sikre, barske skritt. Om jeg vil berike sexlivet bør jeg kjøpe en egen sovekupé på Bergensbanen (er det lov?). Den representerer både et nytt sted å ha sex, som i tillegg er i bevegelse - og derfor vil gi ekstra dynamikk.

Jeg føler et gryende press. Må jeg være god på øl, sånn som Aksel er? Er svarte klokker fra Basel blitt så trendy at jeg må bruke en månedslønn på å skaffe meg en? Og hva sier det om meg at jeg deler et fåtall av interessene en oppegående mann interesserer seg for: Øl, damer, bil, mat, gadgets, humor, musikk, film, krim og reise?

Er jeg ikke oppegående, eller er jeg ikke mann?

På side 104 kommer endelig en pustepause. MANN har kanskje fjernet forsidepikene, men på side 104 viser Kate Upton masse hud og en grimase hun må ha lært på Bergensbanen. Hun er i besittelse av reell personlighet og ditto former. Men Aksel har bredere hofter.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.