Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjekk den nye Lisbeth Salander

De første bildene av Rooney Mara som Stieg Larsson-helten.

USA-UTGAVEN: Rooney Mara spiller Lisbeth Salander i Hollywood-produksjonen The Girl With The Dragon Tattoo, regissert av anerkjente David Fincher. Faksimile: W Magazine
USA-UTGAVEN: Rooney Mara spiller Lisbeth Salander i Hollywood-produksjonen The Girl With The Dragon Tattoo, regissert av anerkjente David Fincher. Faksimile: W Magazine Vis mer

David Fincher regisserer den amerikanske filmversjonen av Stieg Larssons «Milleniumtrilogi», under tittelen «The Girl With The Dragon Tattoo».

Nå er de første bildene av skuespilleren som skal spille Lisbeth Salander, det 25 år gamle stjerneskuddet Rooney Mara, publisert - sammen med en større reportasje i W Magazine.

Gjennomhullet
Den vevre Mara har måttet gjennomgå en ganske voldsom forvandling for å tilfredsstille regissør Finchers visuelle krav til rollefiguren.

- Jeg hadde ikke en gang hull i ørene, og de satte fire i hvert øre. Det var det som gjorde mest vondt, sier Mara til W Magazine.

Men skuespilleren er også blitt piercet i lepper, øyne, nese og brystvorter. Øyenbrynene er blitt bleket, og håret farget svart og klippet i en serie ujevne mønstre.

Låste seg inne med bøkene
- Før jeg leste bøkene trodde jeg ikke at jeg orket å ta rollen. Men jeg låste meg inne en uke og leste alle bøkene, og bestemte meg for at jeg virkelig ville bli Lisbeth Salander, sier hun til bladet.

ORIGINALEN: Noomi Rapace, slik vi til nå best kjenner Lisbeth Salander. Foto: AP Photo/Music Box Films
ORIGINALEN: Noomi Rapace, slik vi til nå best kjenner Lisbeth Salander. Foto: AP Photo/Music Box Films Vis mer

Fincher har en serie gode filmer på CV-en, blant andre «Seven», «Fight Club» og den nå Oscar-aktuelle «The Social Network».

«The Girls With The Dragon Tattoo» har premiere mot slutten av året.

UTEN TATOVERINGER: Slik ser Rooney Mara ut når hun ikke er Lisbeth Salander. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
UTEN TATOVERINGER: Slik ser Rooney Mara ut når hun ikke er Lisbeth Salander. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling