FARGERIKT: Si hva du vil om denne nye moten - kjedelig er det ikke. Foto: Instagram
FARGERIKT: Si hva du vil om denne nye moten - kjedelig er det ikke. Foto: InstagramVis mer

Sjekk den nye skjeggtrenden

Neonblått hipsterskjegg? Hvorfor ikke.

(Dagbladet): Skjegg har lenge vært tilbake på moten, etter noen glattbarberte år. Nå gjør også skjegg i alle regnbuens farger et spektakulært comeback.

Etter at Brooklyn-hipsterene tok tømmerhuggerskjegget tilbake på motefronten noen år tilbake, er det kanskje på tiden med en forfriskning på kjakene. 

Iallefall har flere mannfolk begynt å fargelegge ansiktspryden sin.

Rolig hjemmekveld startet trend Trenden begynte angivelig med at fotograf Tyler Dean King lekte seg med hårfarge en rolig hjemmekveld, og fargerestene rant ned i skjegget hans. Etter at nettstedet Buzzfeed delte bilder av ham og flere andre menn med farget skjegg har ikke reaksjonene latt vente på seg.

- Jeg kan egentlig ikke tenke meg å gå ut av leiligheten med farget skjegg hvis ikke det er snakk om en drag-kveld, eller noe i den duren, sier han til New York Times.

Buzzfeed samlet et knippe av fargelagte manneskjegg og gjorde en sak ut av trenden. Det ble en selvoppfyllende profeti, for plutselig var fenomenet et faktum. 

- Det var da alle gikk av skaftet, sier King om Buzzfeed-artikkelen. 

Fargerikt At menn farger skjegget er ikke noe nytt - det har blitt gjort i årevis av aldrende sølvrever som ønsker å stå i mot tidens tann så lenge det er mulig.

Det nye nå, ifølge NY Times, er fargevalget gutta går for. Neonblått, militærgrønt og knæsjrosa - det er blant de mest populære fargene på USAs skjeggete karer.

Den observante leser kan kanskje trekke paralleller til revykongen Dag Frølands blåfargede skjegg på midten av nittitallet. Kanskje kan vi derfor hevde at trenden har sitt utspring i Norge.