Sjekk gitarfrie Kents nye video

Og vinn tur for to til New York for å se bandet.

LIVE: Kent på Sentrum Scene. Foto: Frank Karlsen
LIVE: Kent på Sentrum Scene. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Se videoen av «Töntarna» her

De svenske rockerne beveger seg igjen, og er aktuelle med «Töntarna», en låt hvis musikalske uttrykk har ligget latent en stund, i følge Dagbladets Sven Ove Bakke, som trillet terningkast fem for «det gitarfrie Kent».

Se musikkvideoen her
I dag slippes videoen til låta og den kan du nå se via Dagbladet.no.  Alt du trenger å gjøre er å klikke på denne linken.

Om selve låta mente Dagbladet følgende:

«Ingen dansegolvambisjoner, ingen spjåkete nyoppdagelse av synthen som arbeidsverktøy, ingen ironi, ingen trendopportunisme. Det er et rent form- og estetikkvalg, og det ender opp som en smakebit som likevel låter hundre prosent som Kent.

Alt er på plass — litt slepende, Depeche-typisk midtempo, en lett fremmedgjort grunntone, den skulende utenforfølelsen, den lett febrile eller klaustrofobiske oppfatningen av tid og rom.

Men samtidig ligger det alltid en fluktplan klar, det er alltid noe man venter på skal skje, det pågår som vanlig en søken etter noe der framme et sted. Slik omarbeider Jokke Berg nok en gang småbyangst/storbylengselen, og det er så typisk Kent det kan få blitt. Samtidig, og like typisk, fargelegger han teksten med stålkaldt grått.
Resten av kulda skapes av synthene, oppå en låt som kanskje like godt kunne ligget på «Isola» eller «Hagnesta Hill», men som da ville vært spilt på en mer tradisjonell gitarer-og-trommer-måte og kanskje oppnådd en litt varmere framtoning».

Vinn tur til New York og gå på fest med Kent
I tillegg arrangerer Dagbladet i samarbeid Start.no en Kent-konkurranse. Alt du trenger å gjøre er å svare rett på fem spørsmål i vår konkurransen og du er med i trekningen om en tur for to til New York, inkludert reise, opphold og releasefest med Kent.

Selve festen er 6. november, og vinnerne trekkes fredag 23. oktober.

Spørsmålene finner dere på Start.no.

Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer