Sjekk hva de nå planlegger på Lambda-tomta

Oslo kommune har utlyst ny konkurranse, men arkitektene er kritiske.

AKVARIUM I BJØRVIKA: I 2004 ble Paulsenkaia i Bjørvika regulert til akvarium. Illustrasjonen viser hvordan arkitektkontoret Marlow Ramfelt A38 tidligere har sett for seg at et akvarium i Bjørvika kan se ut. Tegning: Marlow Ramfelt A38 arkitektur og design
AKVARIUM I BJØRVIKA: I 2004 ble Paulsenkaia i Bjørvika regulert til akvarium. Illustrasjonen viser hvordan arkitektkontoret Marlow Ramfelt A38 tidligere har sett for seg at et akvarium i Bjørvika kan se ut. Tegning: Marlow Ramfelt A38 arkitektur og design Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 60 år med forsøk på å bygge et akvarium i Oslo sentrum, og flere politiske helomvendinger, lyser Oslo kommune på nytt ut en konkurranse om et akvarium i Bjørvika.

Prosjektselskapet Oslo Aquapark har selv jobbet med akvarieprosjektet i Bjørvika i syv år, og er kritisk til den politiske vinglinga.

- Det som gjør det vanskelig er at vi har brukt mye tid og ressurser på å utvikle et område, så får vi beskjed om at et akvarium ikke vil bli en realitet der, og så får vi en ny kontrabeskjed. Det er litt håpløst, sier Bent Nordbø i Oslo Aquapark til Dagbladet.

Torsdag offentliggjorde nemlig Oslo kommune en nasjonal konkurranse om en «mulighetsstudie» av hvilke «muligheter, begrensninger og forutsetninger som er vesentlige for etablering av akvarium på Paulsenkaia i Bjørvika».

Flere er kritiske Tomta på Paulsenkaia ble først regulert til akvariedrift i 2004, for så å bli omprioritert til å skulle huse Munch-museet.

Men da Oslo bystyre stemte nei til Lambda i desember 2011, stemte de også ja til å gjenoppta utredningen av et akvarium på samme tomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer