Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjekk hva som framkalte latter hos Mette-Marit

- Måtte le godt av denne i dag.

LATTERMILD: Dagbladets tegneseriestripe Fagprat klarte både å lokke latteren fram hos kronprinsesse Mette-Marit, og å få henne til å ty til Twitter for å dele morsomheten. Her ler hun imidlertid av noe annet, på Amadeus-festivalen i Lillehammer 2010. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LATTERMILD: Dagbladets tegneseriestripe Fagprat klarte både å lokke latteren fram hos kronprinsesse Mette-Marit, og å få henne til å ty til Twitter for å dele morsomheten. Her ler hun imidlertid av noe annet, på Amadeus-festivalen i Lillehammer 2010. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Vår kjære kronprinsesse er ikke fremmed for å ty til mikrobloggingtjenesten Twitter når hun ønsker å dele noe, det være seg dagens offentlig gjøremål, viktige budskap, små dikt eller artige bilder.

I dag valgte hun å dele én av Dagbladets tegneseriestriper, som tilsynelatende landet i god jord, til sine nær 60 000 følgere:

«Ååå jeg måtte le godt av denne i dag», skriver kronprinsesse Mette-Marit (39) på sin Twitter-konto, og legger til emneordet «hverdagslykke», før hun linker til den aktuelle stripa.

- Endelig! Det var imidlertid ikke Odd-Magnus Williamsons humoristiske tegneserien om hennes svigerfar, Kongen din, som fikk latteren fram hos kronprinsessen, men dagens variant av Flu Hartbergs stripe Fagprat.

- Endelig! Det var på tide, jubler Hartberg (32) når Dagbladet innformerer ham om at han har minst én rojal tilhenger.

- Jeg har ikke tenkt over at kongefamilien leser aviser i det hele tatt. Dette var litt morsomt. Jeg lurer på hva som appellerte til henne ved akkurat denne her? fortsetter tegneserieskaperen.

Virkeligheten I dagens Fagprat-stripe møtes to damer, hvor den ene forteller om sine drømmer for framtida:

«Tenker at jeg skal reise litt ... Peru, Argentina. Skrive bok, jobbe noen år i media. Journalistikk, politikk. Starte en økologisk kafé i et nedlagt verksted i Øst-Berlin ... Kjøpe småbruk i Sverige og spille inn en jazzplate med tekster av Tor Jonsson. Finne meg en kjekk barnelege som respekterer meg, er rik, kjekk og har masse humor», sier den ene, før den andre dama påpeker at «det er noe som faller i huet ditt» - «virkeligheten».

Flu Hartberg har en teori om hvorfor akkurat dette fikk Mette-Marit til å trekke på smilebåndet:

- Kanskje har hun hatt ambisjoner om å nå dit hun er i dag, sagt at hun vil treffe en kjekk prins, og blitt møtt av folk som har sagt «nei, nei»?

- For vulgært At tegneseriestripa Fagprat nå leses av iallfall ett av kongefamiliens medlemmer, forandrer alt, mener tegneserieskaperen.

DAGENS FAGPRAT: Av Flu Hartberg.
DAGENS FAGPRAT: Av Flu Hartberg. Vis mer

- Nå må jeg tilpasse språket, det er alt for vulgært det jeg skriver nå, humrer han.

Hartberg ser heller ikke bort ifra at det framover vil inngå tegneseriehistorier myntet på kongefamilien i Fagprat-serien.

- Jeg må nesten høre om jeg kan komme over på middag for å gjøre litt research, da, sier Hartberg lystig.

• Les flere Fagprat-varianter her.

HAR KONGELIG BEUNDRER: Tegneserieskaper Flu Hartberg
Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
HAR KONGELIG BEUNDRER: Tegneserieskaper Flu Hartberg Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer