AKTIVE ÅR: «Venner for livet»-karakterene rakk å ha sex med om lag 138 personer i løpet av seriens ti sesonger. Fra venstre er skuespillerne David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow og Matt LeBlanc. Foto: Warner Bros/Reuters/NTB Scanpix
AKTIVE ÅR: «Venner for livet»-karakterene rakk å ha sex med om lag 138 personer i løpet av seriens ti sesonger. Fra venstre er skuespillerne David Schwimmer, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow og Matt LeBlanc. Foto: Warner Bros/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Sjekk hvor mange de hadde sex med i løpet av 236 episoder

Sjekkereplikken «how you doin'?» funker tydeligvis.

(Dagbladet): Megasuksessen «Friends», eller «Venner for livet» som tv-serien ble hetende i Norge, handlet om hverdagslivet til seks venner i New York.

Romanser, flørter og kjærester ble dermed en naturlig del av tematikken, og nå har en blogger tatt for seg den store oppgaven å kartlegge antallet seksualpartnere vennene hadde i løpet av seriens ti sesonger og 236 episoder.

- Jeg kan hver eneste «Venner for livet»-episode utenat. Jeg har sett hver enkelt av dem mer enn én gang for å finne den totale summen, skriver larry_b på reddit.com.

Slik ser statistikken ut:

• Chandler: 10.5 seksualpartnere • Ross: 14 seksualpartnere • Monica: 14.5 seksualpartnere • Rachel: 15.5 seksualpartnere • Phoebe: 32.5 seksualpartnere • Joey: 51.5 seksualpartnere
Årsaken til desimalene, er at bloggeren har talt bekreftede seksualpartnere én gang, og personer karakterene har «datet», en halv gang.

Oversikten viser at karakterene i tv-serien totalt har hatt sex med om lag 138 personer.

Ifølge The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction, har mannlige amerikanere i alderen 30 til 44 år i gjennomsnitt seks til åtte seksualpartnere i løpet sitt liv, skriver Daily Mail.

Til sammenlikning har kvinner i samme aldersgruppe i snitt fire seksualpartnere.

Karakterene i «Venner for livet» ligger med andre ord svært høyt over landsgjennomsnittet.

Datteren hermer Det kommer kanskje ikke som en stor overraskelse at det er karakteren Joey, som hadde signatursjekkereplikken «how you doin'?», som topper statistikken med hele 51,5 sexpartnere.

SEXGRAF: Slik ser grafen over «Venner for livet»-karakterenes sex-partnere ut. Statistikken er utarbeidet av bloggeren larry_b. Skjermdump: reddit.com
SEXGRAF: Slik ser grafen over «Venner for livet»-karakterenes sex-partnere ut. Statistikken er utarbeidet av bloggeren larry_b. Skjermdump: reddit.com Vis mer

I ettertid har Matthew LeBlanc fortalt at også datteren hans Marina (8) har plukket opp sjekkereplikken.

- Bare for å irritere meg, sier hun «How are you doing?». Også sier jeg at det ikke var sånn jeg sa det i «Friends»-serien, og hun svarer: «Jo, det er det», og slik fortsetter det i lange diskusjoner, fortalte han i høst.

Courtney Cox, som spiller Monica i serien, fortalte nylig til Us Weekly at hun gjerne kunne tenke seg å spille sammen med hele gjengen igjen.

- Jeg hadde elsket å se resten av gjengen igjen, sier hun, og legger til:

- Jeg ser på repriser av «Venner for livet», og jeg husker ikke en gang at jeg var der. Det er morsomt!