FENOMEN: Justin Bieber har bygd seg opp til å bli et ungpikefenomen over hele verden, og spesielt i Norge. Det har gjort at flere har sett sitt snitt til å tjene penger på Bieber-bedrageri. Vanligvis kan man printe ut billetter til Billettservices konserter fra ei PDF-fil og ut på et A4-ark. Det kan man ikke til Justin Bieber-konsertene. Hvis du har kjøpt ei billett på et ark som ser ut som dette (innfelt), er den falsk. Billetten på bildet er fra en annen konsert, hvor det er mulig printe ut billetten selv. Foto: NTB Scanpix
FENOMEN: Justin Bieber har bygd seg opp til å bli et ungpikefenomen over hele verden, og spesielt i Norge. Det har gjort at flere har sett sitt snitt til å tjene penger på Bieber-bedrageri. Vanligvis kan man printe ut billetter til Billettservices konserter fra ei PDF-fil og ut på et A4-ark. Det kan man ikke til Justin Bieber-konsertene. Hvis du har kjøpt ei billett på et ark som ser ut som dette (innfelt), er den falsk. Billetten på bildet er fra en annen konsert, hvor det er mulig printe ut billetten selv. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sjekk om Bieber-billetten din er falsk

Slik unngår du å bli lurt.

(Dagbladet): Politiet har allerede arrestert en sunnmøring for grovt bedrageri i forbindelse med salg av Justin Bieber-billetter som ikke fantes, og Dagbladet har tidligere skrevet om Rebeca (12) som også ble lurt av en Bieber-bløffmaker.

Arrangør Peer Osmundsvaag i Atomic frykter at det også er falske billetter i omløp i forkant av de tre utsolgte Oslo-konsertene med ungpikehelten i midten av april.

- Som en arrangør som selv har barn, synes jeg det vil være hjerteknusende om ei jente som har gleda seg i et halvt år til å se Justin Bieber dukker opp i god tro utenfor Telenor Arena med en billett hun har kjøpt fra uoffisielle kanaler, som viser seg å være falsk. Jeg er sikker på at det kommer til å skje, det er bare et spørsmål om det er én eller hundre som kommer til å lide denne skjebnen, sier Osmundsvaag til Dagbladet.

Ingen PDF-billetter Personer som har kjøpt billetter fra uoffisielle kanaler, det vil si alle steder utenom Billettservice og deres samarbeidspartnere, har i alle fall én pekepinn på om billetten de har kjøpt er falsk eller ei.

I de fleste tilfeller er det mulig å printe ut billetten selv fra ei PDF-fil når man handler hos Billettservice. Det er imidlertid ikke mulig til Justin Bieber-konsertene, hvor det utelukkende er vanlige billetter, som ikke er printet ut på et A4-ark, som er gyldige.

- Den eneste måten man kan være sikker på at man har en ekte billett, er å ha kjøpt den gjennom Billettservice eller noen av våre samarbeidspartnere. Det vil si Posten, 7-Eleven eller Narvesen, sier markedssjef Tormod Olsen i Billettservice.

HAR DU BLITT LURT? TIPS OSS PÅ 2400@db.no

Bieber-bløff Markedssjefen har hørt rykter om falske billetter, men har foreløpig ikke sett noen selv. I tillegg påpeker han at teknologien har kommet så langt at det også kan la seg gjøre å forfalske billetter til å se ut som de er ekte, som ikke lar seg oppdage så lett som de falske A4-billettene.

Han bedyrer imidlertid at de er godt forberedt til å avsløre svindlerbilletter, og kommer til å nekte personer med falske billetter adgang til konsertene.

- Det er dessverre ikke noe vi kan gjøre dersom noen har kjøpt en billett som viser seg å være falsk. Hvis man oppdager at man er lurt når man kommer ut til Telenor Arena, er det ikke noe vits i å henvende seg i billettluka der. Da har det dessverre blitt en politisak som må anmeldes til dem. Hvis man kjøper en falsk Rolex på gata utenfor det offisielle utsalgsstedet, nytter det jo ikke å ringe til Rolex når man finner ut at man er svindla.

Olsen håper imidlertid at det ikke kommer til å bli et stort problem med falske billetter i forbindelse med gigantkonsertene om to uker.

- Jeg håper bare ikke at kyniske personer utnytter håpet til de som ikke har klart å skaffe seg billetter gjennom de offisielle kanalene. Bieber-hysteriet savner jo sidestykke i moderne norgeshistorie. Jeg har ikke klart å finne noe som kan måle seg. Beatles kom jo aldri til Norge.

FALSK I BIEBER-SAMMENHENG: Vanligvis kan man printe ut billetter til Billettservices konserter fra ei PDF-fil og ut på et A4-ark. Det kan man ikke til Justin Bieber-konsertene. Hvis du har kjøpt ei billett på et ark som ser ut som dette, er den falsk. Billetten på bildet er fra en annen konsert, hvor det er mulig  printe ut billetten selv.
FALSK I BIEBER-SAMMENHENG: Vanligvis kan man printe ut billetter til Billettservices konserter fra ei PDF-fil og ut på et A4-ark. Det kan man ikke til Justin Bieber-konsertene. Hvis du har kjøpt ei billett på et ark som ser ut som dette, er den falsk. Billetten på bildet er fra en annen konsert, hvor det er mulig printe ut billetten selv. Vis mer