Sjekk Trond Viggo spille kong Olav i ny film

Røyker, drikker og leder ninjaer.

MØTTES ALDRI: Trond Viggo Torgersen pratet aldri med Kong Olav, men hadde enorm respekt for kongen. Det håper han at også kommer til uttrykk på lerretet. FOTO: TORDENFILM/ELLEN UGELSTAD
MØTTES ALDRI: Trond Viggo Torgersen pratet aldri med Kong Olav, men hadde enorm respekt for kongen. Det håper han at også kommer til uttrykk på lerretet. FOTO: TORDENFILM/ELLEN UGELSTAD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Jeg røyker jo ikke i det hele tatt i virkeligheten. Også måtte jeg røyke rullings, en sånn ekte ninjarullings, som absolutt ikke var ment for nybegynnere. Derfor var jeg ofte kvalm og uvel på settet.

Trond Viggo Torgersen (57) ler når han forteller om den nikotinavhengige karakteren hans i den kommende filmen «Kommandør Treholt & ninjatroppen».

Her spiller han kong Olav. På en måte:

- Kong Olav regjerer i en merkelig og fantastisk surrealistisk historie, der han oppretter en ninjatropp fordi han er bekymret for hvordan det går med Norge, sier Torgersen.

Jobbet med øyebryneneMed andre ord er det ikke noe vits i å måle Torgersens prestasjon opp mot Ingar Helge Gimles Sven O. Høiby-tolkning, for å ta en royal sammenlikning fra nyere norsk filmhistorie.

Trond Viggo var aldri ment å skulle spille Kong Olav nøyaktig slik han var.

- Vi kunne sikkert brukt mer tid i sminkerommet for å gjøre meg fysisk likere, men historisk nøyaktighet er ikke det viktigste i denne filmen. Det eneste vi jobbet med var å gjøre meg eldre, og å få til litt sånn haukeaktige øyebryn. De finpusset vi lenge på, forteller Trond Viggo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer