MØTTES ALDRI: Trond Viggo Torgersen pratet aldri med Kong Olav, men hadde enorm respekt for kongen. Det håper han at også kommer til uttrykk på lerretet. FOTO: TORDENFILM/ELLEN UGELSTAD
MØTTES ALDRI: Trond Viggo Torgersen pratet aldri med Kong Olav, men hadde enorm respekt for kongen. Det håper han at også kommer til uttrykk på lerretet. FOTO: TORDENFILM/ELLEN UGELSTADVis mer

Sjekk Trond Viggo spille kong Olav i ny film

Røyker, drikker og leder ninjaer.

||| - Jeg røyker jo ikke i det hele tatt i virkeligheten. Også måtte jeg røyke rullings, en sånn ekte ninjarullings, som absolutt ikke var ment for nybegynnere. Derfor var jeg ofte kvalm og uvel på settet.

Trond Viggo Torgersen (57) ler når han forteller om den nikotinavhengige karakteren hans i den kommende filmen «Kommandør Treholt & ninjatroppen».

Her spiller han kong Olav. På en måte:

- Kong Olav regjerer i en merkelig og fantastisk surrealistisk historie, der han oppretter en ninjatropp fordi han er bekymret for hvordan det går med Norge, sier Torgersen.

Jobbet med øyebryneneMed andre ord er det ikke noe vits i å måle Torgersens prestasjon opp mot Ingar Helge Gimles Sven O. Høiby-tolkning, for å ta en royal sammenlikning fra nyere norsk filmhistorie.

Trond Viggo var aldri ment å skulle spille Kong Olav nøyaktig slik han var.

- Vi kunne sikkert brukt mer tid i sminkerommet for å gjøre meg fysisk likere, men historisk nøyaktighet er ikke det viktigste i denne filmen. Det eneste vi jobbet med var å gjøre meg eldre, og å få til litt sånn haukeaktige øyebryn. De finpusset vi lenge på, forteller Trond Viggo.

Detaljene rundt filmprosjektet «Kommandør Treholt & Ninjatroppen» har lenge vært holdt hemmelig, men filmen handler om en tropp ninjakrigere, ledet av Arne Treholt, som skal stoppe skyggeregjeringen i å gjennomføre et statskupp på begynnelsen av 80-tallet.

Låter det sprøtt?

- Jo, det er jo ganske sprøtt. Men jeg tenker at dette også var en ganske sprø og kaotisk tid, sier Torgersen.

Bærer på myeSelv om altså ikke Trond Viggos konge vil være noe historisk korrekt portrett, er han opptatt av å vise kong Olav på en verdig måte:

- Jag har tenkt mye på hvordan en konge har det, og hvordan han tenker. Og har kommet til at man må ha respekt for at det må være veldig mye å bære på. De vet jo så fryktelig mye som de aldri kan dele med andre, sier han.

Filmen er bygget på boka «Ninjateknikk II. Usynlighet i strid. Av Arne Treholt», skrevet av Thomas Cappelen Malling, som også regisserer filmen.  Han forteller at Trond Viggo fikk rollen på bakgrunn av alle de fantastiske karakterene han har skapt i sitt virke som komiker.

Men Kong Olav er ingen parodi:

- Kong Olav var en helvetes hederskar, som elsket naturopplevelser og sport, og som røyket og drakk. Vi har ikke villet imitere eller parodiere, men heller skildre kongen slik vi tror han var privat, sier Malling.

Ønsker interessante rollerDette er for øvrig ikke Trond Viggo Torgersens første rolle i norsk film - han har tidligere spilt i «Get Ready to Be Boyzvoiced» og «O'Horten».

- Jeg vil gjerne ha flere filmroller, jeg, men da må det være noe interessant. Når jeg har takket nei har det vært fordi jeg har mistenkt at produsentene bare har ønsket seg et kjent navn. Det må ligge en utfordring der, som passer spesifikt til meg, sier han.

«Kommandør Treholt & Ninjatroppen» får premiere i august.