Sjekk ut den danske krimforfatteren Anna Grue

Hun er virkelig god!

||| BOK: Den middelaldrende læreren Ursula lures opp i stry av profesjonell svindler, som forsvinner med flere millioner kroner.

I sin fortvilelse søker hun hjelp hos hobbydetektiven og reklamemannen Dan Sommerfeldt.

HandlefrihetSommerfeldt dukket opp i fjor i Anna Grues velskrevne debut «Dypt å falle», hvor han både hjalp og gikk i veien for politiet under en drapssak på reklamebyrået hvor han var kreativ direktør. Denne gangen er han mer bevisst sin rolle som frilansetterforsker, og oppdager at han har atskillig større handlefrihet enn lovens voktere.

BEDRE OG BEDRE: Den danske forfatteren Anna Grue har skrevet en lynende spennende og underholdende bok. Foto: Cappelen Damm
BEDRE OG BEDRE: Den danske forfatteren Anna Grue har skrevet en lynende spennende og underholdende bok. Foto: Cappelen Damm Vis mer

Læreren Ursula Olesen har vært gift to ganger tidligere, men i en alder av noen og femti har hun gitt opp å finne den store kjærligheten, og i hvert fall ikke i form av en 29 år gammel adonis. Men når Jakob Heurlin dukker opp er det gjort, de stormforelsker seg og bestemmer seg for å tilbringe resten av livet sammen. Men det er bare inntil han har fått tilgang til den feite sparekontoen hennes.

DragkampDet blir nok en gang en dragkamp mellom Dan og hans bestekamerat, politimannen Flemming Torp. Og siden Dans etterforskningsmetoder er svært effektive — og troverdige, må det legges til — får han raskt et forsprang på sin kamerat, et forsprang som viser seg å ikke være helt ufarlig.

Handlingen i «Judaskysset» er godt oppbygd og usedvanlig strømlinjeformet, uten å virke glatt og tilgjort. Dessuten er overraskelsesmomentene mange, og det henger ikke en eneste tråd igjen og slenger når historien er over. Dette er god, klassisk krim med et forholdsvis lite persongalleri, alle har en rolle å fylle og alt som skjer har betydning for framdriften. Og sist, men ikke minst, boka er svært underholdende.

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 8. februar 2010.

Sjekk ut den danske krimforfatteren Anna Grue