Sjekk ut Rune Rudberg som sleip førsteelsker

Sa ja til Coctail Slippers.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mer enn ti år har oslojentene i Coctails Slippers levert fengende garasjerock. Nå er favorittbandet til Little Steven plateklare - og på bowling med selveste Rune Rudberg.

I morgen slippes plata «People Talk», og vi musikkvideoen til låta «Sleepless» har jentene fått med seg en dansebandvokalist med et visst rykte og en viss sjarm. 

- Etter en spillejobb, satt vi og snakket om hvordan vi kunne lage en kul video. Kvinnen i denne låta er jo håpløst forelsket, og hvem kunne spille mannen hun er så forelsket i? Da var da Runes navn dukket opp, sier vokalist Silje Hope, med artistnavnet Hope.

- Rune var den første på lista vår. Rune var også den eneste vi spurte, sier Piper eller Thea Sofie Melberg.

- Og da kunne jo ikke jeg si nei. Jeg sa ja med en gang, og var ikke sikker på om jeg hadde tenkt meg om før jeg svarte, sier Rune Rudberg.

Drømmen om Rune Hope (Silje Hope som er vokalist), Piper (Thea Sofie Melberg på keyboard), Bella Donna (Bente Konstanse Larsen på trommer), Aurora De Morales (bassisten Lill Hallbakken) og Rocket Queen (gitaristen Stine Bendiksen) ble signert av Steven Van Zandt i 2007, og har hatt god eksponering i «Lillyhammer». Men i den nye videoen er det bare Rune Rudberg som gjelder.
 
- Jeg har hatt en drøm om dette helt siden jeg hørte «Ut mot havet» som lita jente. Rune er jo Norges eneste ekte rockestjerne, sier Lill Hallbakken/ Aurora De Morales.

- Det er kult at Rune er så uhøytidelig. Han gir av seg selv og gjorde absolutt sitt for at videoen fikk snert. Så skulle han slutte å spille dansemusikk, bør skuespillerkarrieren være sikret, sier Silje Hope.

- Skrur på Roger-sjarmen Planen var egentlig at Rudberg skulle spille en slesk iskremselger som var mer opptatt av iskremslikkende kvinner enn av sin trofaste kjæreste.

Men da innspillingsdagen kom i oktober. var det tre grader og sludd, og vips, innspillingen ble flyttet til Oslo Bowling i Torggata.

-Jeg spiller en litt eplekjekk type som er god i bowling. Jeg blir litt satt ut av alle damene i bowlinghallen og skrur på Roger-sjarmen noe skikkelig, sier Rudberg.

RUNE OG DAMENE: Jentebandet Cocktail Slippers var helt sikre på at det va Rune Rudberg de ville ha i videoen sin. Fra venstre: Piper/ Thea Sofie Melberg, Hope/Silje Hope, Rune Rudberg, Bella Donna/Bente Konstanse Larsen og Auroa De Morales. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RUNE OG DAMENE: Jentebandet Cocktail Slippers var helt sikre på at det va Rune Rudberg de ville ha i videoen sin. Fra venstre: Piper/ Thea Sofie Melberg, Hope/Silje Hope, Rune Rudberg, Bella Donna/Bente Konstanse Larsen og Auroa De Morales. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Dette er ingen oppførsel mot kvinner dansebandsjefen som i år er nominert til Spellemannspris, vil anbefale.

- Jeg har aldri følt meg så drittsekk mot ei dame som i denne rollen, og fikk helt vondt i magen mens vi holdt på. Han er jo en kjekkas som skal ha både pose og sekk - og helst litt til.  Jeg har aldri oppført meg slik når jeg har hatt med en date ut, så vidt jeg husker, sier Rudberg før han legger til.

- Det var jo litt gøy å kunne oppføre seg slik uten noen konsekvenser, he-he.

- Du er ikke redd for at noe kunne oppfatte rollen dithen at du spiller Rune Rudberg?

- Jeg visste jo ikke hvordan rollen var før jeg kom til innspilling. Jeg har vært med i «Mot i brøstet» og i «Hotel Cæsar» og begge ganger har jeg spilt meg sjøl. Det er ikke så vanskelig å spille seg sjøl. Det er nesten vanskeligere ikke å være seg sjøl.

- Har skuespillertalent Ida Marie Victoria Haugland spiller den forsmådde kjæresten, i sjarmerende 50-tallslook. Når bowlingkjekkas vender tilbake til henne, er det for sent.

- Det er viktig at det blir et lykkelig utfall for jenta. Også er det veldig gøy å ha med Rune som jo er mange har en mening om, sier Thea Sofie Melberg.

Jentene mener bestemt at Rudberg har skuespillertalent.

- Det er bare flaks i så fall. I begynnelsen av det litt flaut, sier Rudberg.

Tilbake til USA   - Vi begynte å skrive låter i USA, i september 2011 i USA. Vi hadde spilt på en klubb i Long Island og vært på konsert med Blondie og fikk sitte på med den i turnébussen. Dagen etter dro vi til Coney Island og fikk et avbrekk og fikk inspirasjon til låta «Cha Cha's Place», forteller Silje Hope.

OMGITT: Rune Rudberg og jentebandet Cocktail Slippers utenfor Bar Boca i Oslo  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OMGITT: Rune Rudberg og jentebandet Cocktail Slippers utenfor Bar Boca i Oslo Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

 Legendariske Blondie med Debbie Harry som vokalist er en stor inspirasjonskilde for jentebandet fra Oslo.

Fredag spiller de på «Rock mot kreft» på John Dee i Oslo, før de igjen reiser til USA for å spille på Manhattan, Brooklyn og i New Jersey, blant annet som oppvarmingsband for punklegendene The Dictators.

- Vi skal spille i The Bowery Electric på Lower East side på Manhattan og i 60-årsbursdagen til Handsome Dick Manitoba, forteller de. 

 

MGP I FJOR: Her fra delfinale i Larvik.Foto: Håkon Eikesdal/ Dagbladet
MGP I FJOR: Her fra delfinale i Larvik.Foto: Håkon Eikesdal/ Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer