Sjekk utviklingen til den mystiske Batman-karakteren

Stem på din Catwoman-favoritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden han først dukket opp i 1939, har Batman vært en av de aller mest populære superheltene.

Men det er ikke bare han som har gjort seg bemerket fra tegneseriebyen Gotham.

Også Catwoman er en karakter mange har fått et forhold til. Den kattekledde kvinnen startet som en bifigur i Batman-universet, men fikk etter hvert sitt eget tegneseriehefte og har blitt fanget på film utallige ganger. 

Den første Catwoman Julie Newman (78) var den alle første skuespillerinnen som gestaltet Catwoman på midten av 60-tallet, i tv-serien «Batman».

Nå, 46 år etter at hun først inntok rollen, sier Newman at hun foretrekker Batman-universet i gode gamle dager.

- Vi hadde det så gøy med det på 60-tallet, sier hun i et intervju gjengitt av Daily Mail.

Newman forteller videre at hun synes regissørene Tim Burton og Christopher Nolan har laget altfor dystre filmversjoner av superhelten. Hun er heller ikke videre imponert over de nye og moderne kostymene til Batman og Catwoman.
- Med kostymene de bruker nå, er det mye du ikke kan se. Når alt er vattert og veldig macho, blir det som om kostymet spiller for deg, sier hun.

Fra passiv til hardtslående Tidene har forandret seg og Newman forteller om en mye mer passiv karakter enn de hardtslående kvinnene i lakkdrakten vi har sett de siste 20 årene.

- Catwoman kunne bare sitte der og file neglene sine, hun brydde seg ikke om slikt tull, sier hun om da hun selv spilte rollen.

Newmar sier at hun ikke har en favoritt blant kvinnene som har spilt Catwoman. Og til tross for kritikken har hun faktisk ikke sett «The Dark Knight Rises», den siste filmen i Nolans Batman-trilogi.

- Jeg har ikke sett Anne Hathaway ennå, men jeg er sikker på at hun er guddommelig, sier hun.

Newmar spilte Catwoman i to sesonger av den populære Batman-serien på 60-tallet. Eartha Kitt tok over rollen frem til seriens slutt i 1968, og det var Lee Meriwether som inntok Catwoman-kostymet da Batman ble langfilm i 1966.

Catwoman-kroppen Det skulle ta mange år før Catwoman ble figurert av en kjent skuespiller igjen. Michelle Pfeiffer spilte rollen i Tim Burton-filmen «Batman Returns» fra 1992, mens Halle Berry inntok den sexy karakteren og hovedrollen i den mindre suksessfulle «Catwoman» i 2004.

Filmen ble dårlig mottatt, både av fansen og kritikerne, og vant blant annet en pris for «verste film».

Anne Hathaway er den siste som har inntatt den åletrange drakta, og kan ses i kinoaktuelle «The Dark Knight Rises». Hathaway har uttalt at det var et strev med å få Catwoman-kroppen.

- Drakten, å tenke på drakten min, å forandre livet mitt slik at jeg ville passe inn i den drakten, har hun sagt til Allure Magazine.

Batman har også blitt gestaltet av flere skuespillere. Adam West, Michael Keaton, George Clooney, Val Kilmer og Christian Bale er bare noen av de som har inntatt superheltrollen.
Hvem er din Catwoman-favoritt?

Sjekk ut damene i bildekarusellen øverst.

KUNSTIG: Julie Newmar mener de nye kostymene er for moderne og klumpete. Her er Christian Bale under innspillingen av den siste Batman-filmen. Foto: Stella Picutres
KUNSTIG: Julie Newmar mener de nye kostymene er for moderne og klumpete. Her er Christian Bale under innspillingen av den siste Batman-filmen. Foto: Stella Picutres Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer