Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjekk våre tips for påskekrim på strømmetjenestene

Både ferske serier og klassikere i det enorme utvalget.

BARSK: HBO Nordic kan tilby to sesonger med hardkokt Los Angeles-krim i «Bosch» Tittelrollen spilles av Titus Welliver. Foto: HBO
BARSK: HBO Nordic kan tilby to sesonger med hardkokt Los Angeles-krim i «Bosch» Tittelrollen spilles av Titus Welliver. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påska betyr fremdeles krim i alle kanaler, iallfall når det gjelder såkalt lineær-tv. NRK og TV 2 har begynt å sende ut sine krimflaggskip, henholdsvis «Nedgravde hemmeligheter» og «The Night Manager».

Les om alt av påskas lineær-tv-krim her!

Men den nye tv-virkeligheten har ubønnhørlig inntatt krimhøytida også: Har man først blitt vant til å fordøye serier i store porsjoner via strømmetjenester, kan det være vrient å holde seg til én episode hver dag. De største strømmetjenestene byr på et vell av både egenprodusert og innkjøpt krim, selv om lanseringene kanskje ikke legges til nøyaktig påskeaften helt ennå.

Enhver strømmetjeneste med respekt for seg selv har da også en beholdning av krimklassikere i arkivet. Fikk du aldri med deg «Twin Peaks», «The Wire» eller «True Detective»? Påska kan være en utmerket sjanse til slikt.

Dagbladet har plukket ut noen av de ferskeste og beste krimføljetongene som er tilgjengelig akkurat nå, og som kan slukes ned i en hastighet bare begrenset av bredbåndsabonnementet denne påska. OBS! Både «Nedgravde hemmeligheter» og «The Night Manager» er også tilgjengelig på NRK og TV 2s nettløsninger.

«Bosch», HBO Nordic Krimforfatter Michael Connelly har med suksess skrevet tjue romaner om etterforsker Hieronymus «Harry» Bosch ved Los Angeles-politiet, og den ferske andre sesongen av serien basert på bøkene er nå tilgjengelig i sin helhet på HBO Nordic.

Den egenrådige Bosch (Titus Welliver) er tilbake etter noen måneders suspensjon, og blir umiddelbart satt til å etterforske en regelrett henrettelse. Interne intriger i politiavsnittet og et komplisert liv på privaten er selvsagte bestanddeler.

Dette er krim for deg som liker det hardkokt, som synes Poirot tar det litt vel rolig og elegant i svingene.

Annen krim på HBO Nordic: «True Detective», «Fargo», «100 Code», «Dexter», «The Last Panthers», «The Jinx».

«Hap and Leonard», TV 2 Sumo / C More Den ekstremt produktive forfatteren (og kampsporteksperten) Joe R. Lansdale står bak flere bøker om radarparet Hap og Leonard i subsjangeren «Texas noir».

I denne helt nye serieversjonen er det James Purefoy og Michael K. Williams som spiller henholdsvis Hap og Leonard, to notorisk arbeidsledige karer som får tips om en sunket skatt fra Haps ekskone Trudy, spilt av «Mad Men»-stjerne Christina Hendricks.

Den enkle planen blir naturligvis alt annet enn enkel i løpet av sesongens seks episoder.

For deg som merker savnet etter bygdekrimmen «Justified».

Annen krim på TV 2 Sumo / C More: «Det tredje øyet», «Justified», «Blå Øyne», «Jordskott», «Frikjent», «Beck», «Modus».

«River», Netflix Første sesong av BBC/Netflix-serien «River» har vært ute en stund, men kan ha gått litt under radaren for de fleste. Kanskje siden «Making a Murderer» fikk mye blest i samme periode.

SØRSTATS-KRIM: «Hap and Leonard» utspiller seg i Texas. Og på C More / TV 2 Sumo. Foto: Sundance TV
SØRSTATS-KRIM: «Hap and Leonard» utspiller seg i Texas. Og på C More / TV 2 Sumo. Foto: Sundance TV Vis mer

Stellan Skarsgård spiller etterforsker John River ved London-politiet, en traumatisert sjel som hjemsøkes av syner av sin drepte kollega (og andre ofre). Det blir snart uklart hva som er hallusinasjoner og hva River faktisk ser. En mester som Skarsgård balanserer rollen godt, i en krim med mange elementer fra skrekksjangeren.

Serien har også blitt sammenliknet med første sesong av den danske klassikeren «Forbrytelsen», siden den tar opp tematikk som tap og sorg.

Annen krim på Netflix: «The Killing», «Bloodline», «Broen», «The Fall».

«Mad Dogs», Viaplay Denne amerikanske nyversjonen av en britisk serie kan fort være påskas mest rølpete komi/krim.

Fire gamle kompiser inviteres på «gratis ferie» hos en bekjent som har bosatt seg i Belize, men naturligvis blir ingenting som planlagt når den festklare gjengen ankommer.

Billy Zane, evig kjent som skurken fra «Titanic», spiller den eksentriske verten med mørke hemmeligheter. Steve Zahn og «Sopranos»-stjerne Michael Imperioli er blant de intetanende gjestene som står foran sitt livs mareritt. For deg som elsker mørke forviklinger som «Very Bad Things». En andre sesong er allerede varslet.

Annen krim på Viaplay: «American Crime», «Mordene i Fjällbacka», «Maria Wern», «Black Widows».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart