DEBATT

«Sjekkeartist»? Voldspromotør.

Julien Blanc bør selvsagt ikke nektes innreise til Norge fordi han er sexist. Han bør nektes innreise til Norge fordi han bruker vold mot kvinner som «sjekketriks».

VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo.
VAR ANGIVELIG I OSLO: Julien Blanc la i oktober ut dette bildet på Twitter, og skrev at han var på et utested i Oslo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje har du fått med deg at en underskriftskampanje er igangsatt, og at demonstrasjon planlegges. Og kanskje har du lurt på hva dette egentlig handler om. Og dette handler ikke om at Julien Blanc er en «pick up artist» som skal lære menn å sjekke opp kvinner.

Dette handler om at Julien Blanc oppfordrer menn til å manipulere kvinner til å ha sex med dem. Og da mener vi «manipulere» som i «følelsesmessig utnytte». Og som i «true med vold». Og som generelt drittsekkeri som attpåtil kan være straffbart.

Et mye omtalt eksempel er den såkalte «kvelningsåpningen» han oppfordrer til, hvor det å ta grep rundt kvinnens hals (som om man har tenkt å kvele henne) presenteres som en god «icebreaker».

Ifølge Dagbladet mener den erfarne bistandsadvokaten Hege Salomon at«kvelningsåpningen» kan være en straffbar legemsfornærmelse, etter straffelovens § 228. Og kanskje viktigere i denne sammenheng, så sier hun også:— En oppfordring til å begå en slik handling vil også kunne være straffbart.

Julien Blanc er forresten ikke bare sexist, han er også rasist. Og kombinerer gjerne disse to egenskapene, feks i en video hvor han deler følgende erfaring fra sitt besøk i Japan: «if you're a white male, you can do what you want. I'm just romping through the streets, just grabbing girls' heads, just like, head, pfft on the dick.» (Fra Buzzfeed).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer