Sjekker inn i Blåfjell

Anette Hoff og Jannecke Øinæs tar pause fra Hotel Cæsar, men ikke fra hverandre. Begge blir nisser på scenen i desember.

ROLLEBYTTE:  Anette Hoff og Jannecke Øinæs trer snart ut av de kjente rollene som Juni og Cecilie, og tar på seg henholdsvis en blå og en rød lue for sine nye roller i Jul i Blåfjell.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ROLLEBYTTE: Anette Hoff og Jannecke Øinæs trer snart ut av de kjente rollene som Juni og Cecilie, og tar på seg henholdsvis en blå og en rød lue for sine nye roller i Jul i Blåfjell. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

||| Damene som vanligvis er å se i hotellkorridorene på Hotel Cæsar sjekker i vinter ut av hotellet og inn på Folketeateret.

Om noen uker bytter de ut rollene som Juni og Cecilie med henholdsvis blånissemor og rødnissejenta i Jul i Blåfjell. 

- Hun er et skikkelig sjarmtroll i virkeligheten også, så rollen passer henne perfekt. Hun kommer til å klare seg bra, konstaterer Anette Hoff og ser bort på sin medspiller.

Begynte tidlig Første gang Jannecke Øinæs stod på en scene var i rollen som Lille Cosette i Les Miserables. Da var hun syv år. Selv om hun har stått på scenen i store oppsetninger både her hjemme og i storbyer som New York og London, var rollen som rødnissejenta i Blåfjell etterlengtet.

- Det føles litt som å komme hjem igjen. Jeg har savnet å stå på en scene. Nå skal jeg endelig gjøre det. Jeg gleder meg til å få brukt flere forskjellige sider ved meg selv, sier Jannecke Øinæs, som måtte gjennom audition-runder for å kapre rollen.

- Jeg hadde ikke sett stykket. Dermed benket jeg meg ned med tv-serien i sommer og kom i skikkelig julestemning. Jeg ble rett og slett litt hekta og veldig klar for å være med på oppsettingen.

Jobber sammen Jannecke Øinæs vil ikke røpe om denne jobben setter et endelig punktum for hennes rolle i Hotel Cæsar. I motsetning til Anette Hoff vil hun ikke jobbe parallelt med såpeserien i desember.
 
Selv om de to vordene nissene har delt arbeidsplass i en årrekke, er de ikke redde for å gå lei hverandre nå som de skal ses hver dag.

- Vi kommer faktisk til å se mer til hverandre enn vi pleier, sier Hoff. Hun lover at det blir mindre intriger på scenen enn de er vant til fra settet.

- Nei, det blir ikke like mange, sier hun og ler. - Men noen blir det i Blåfjell og, konstaterer Øinæs.

Stjernespekket rolleliste Den populære oppsettingen har alltid trukket til seg kjente navn på rollelista. I år er den sjeldent stjernespekket. Margrethe Røed, Brit Langli, Siw Anita Andersen, Dennis Storhøi, Johannes Joner og Hans Marius Hoff Mittet skal også lade opp til jul iført nissekostyme.

Siden debutoppsetningen i 2002 har adventsforestillingen vært en av Norges mest populære.

I år er det niende gang suksessforestillingen settes opp, men aller første gang den settes opp på Folketeateret.

- Teateret gir gode muligheter til å lage en fantastisk versjon av Jul i Blåfjell. Vi gleder oss til å invitere barn og voksne inn i Blåfjell på Folketeateret. Vi har bygd en helt ny scenografi og kan love publikum en flott førjulsopplevelse, sier Karianne Jæger i Scene kvelder.


Jannecke ØinæsJannecke Øinæs