Sjekker varene

Yngve Sundvor tar grepet om Hildegunn Moltubakks nye show. Med tung teaterekspertise hjelper han husmora fra Sunnmøre å stå fram med den usminkede sannheten.

- Her blir det store eksistensielle kriser, flirer Yngve Sundvor før kveldens premiere på Dizzie Showteater i Oslo. Den kritikerroste og prisbelønte teaterregissøren har tatt et stort sprang fra forestillinger som «Sult» og «Bøddelen» når han setter i scene «Hildegunn - my story».

- «Sult» var like mye komedie som tragedie. Men jeg har hatt mange tunge oppgaver, og det er herlig å få skylt ut av systemet, smiler han.

Bak Hildegunns risputepupper skjuler som alltid komikeren Fredrik Knudsen seg. Mens Ørjan Liavåg er på plass i svogeren Leif-Pers skaijakke. Standup-duoen har gjort suksess både på scene, radio og fjernsyn med historien om fru Moltubakks hverdagsliv.

- Finnes det noe vi ennå ikke vet om Hildegunn?

- Å ja, lover Fredrik Knudsen. - Denne gangen forteller hun alt om sin store lidelse - et problem mange vil kjenne seg igjen i. Hildegunn krever full behandling, og oppretter en støttegruppe for andre i samme situasjon.

- Hvilken lidelse?

- Det røper vi ikke før premieren, men jeg kan si såpass som at det er en typisk kvinnelidelse i aldersgruppa 40 pluss.

- Hvorfor ler folk av Hildegunn?

- Fordi Hildegunn er en mester i norsk tomprat, den spesielle talekunsten som går ut på å alltid være enig med de andre, mener Fredrik Knudsen om sitt kvinnelige alter ego.

- På Hildegunn kjenner man andre. Det er hemmeligheten, mener Yngve Sundvor. «Hildegunn - my story» spilles på Dizzie Showteater i hele mai.