DEBATT

Sjel byttes i skjorte

Det mest profitable du kan gjøre med livet ditt er å skaffe deg et nettverk og selge det til høystbydende (Det er også det råtneste du kan gjøre med livet ditt. Men drit i det.)

HEMMELIG: First House holder til i dette bygget i Parkveien i Oslo. De får sterk kritikk for sine hemmelige kundelister. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
HEMMELIG: First House holder til i dette bygget i Parkveien i Oslo. De får sterk kritikk for sine hemmelige kundelister. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Skaff deg relasjoner. Jeg sier det en gang til: Skaff deg relasjoner. Ikke fordi det nødvendigvis er kult der og da. Nei, relasjoner er noe du putter i lomma og tar med deg. De kan være tunge å drasse på. Men de kommer nok til nytte en eller annen gang. Og nytte kan byttes i noe enda bedre. Cash.

Derfor må du være tålmodig. Bygge deg opp. Du må networke, som det heter på fagspråket. Skaffe deg venner som kan hjelpe deg å skaffe det andre det er viktig å samle på: Posisjoner. Posisjoner er gull. For om du har vært et sted, vet du hvordan du kommer deg tilbake dit. Du kjenner bakdørene og snublekantene og damen i kantinen.

Nettverk og posisjoner. Det skal du samle på. Ikke fordi det alltid er så gøy. Å ha en sentral ministerpost i et demokrati eller lederstilling på vegne av fellesskapet er faktisk ganske stress. Men heldigvis har alle som samler på nettverk og posisjoner nå fått noe å drømme om og se fram til. Payback time. Second life. Frihetens øyeblikk.

Brevet fra First House i posten: «Gratulerer. Du er en av oss.» Perleporten åpner seg. Du kan ta alle relasjonene og posisjonene dine, legge dem ut over en hvit damaskduk, stille deg opp foran pengesterke kunder og rope ut over markedsplassen: «Kjøp nå! Special price for you my friend!» Kundene dine kan være hyggelige. Eller de største drittsekkene i verden. Spiller ingen rolle, så lenge tykkelsen på lommeboken er over minstemålet. Men hysj. Det er ikke så kult at noen får vite om det. Aftenposten for eksempel. Som i dag kunne avsløre at First House tilbyr seg å jobbe på vegne av store globale oljegiganter. De har toppet laget, et stjernespekket team med de mest prestisjetunge posisjonene og de aller topptyngste nettverkene. Hva er det de pønsker på?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer