«Sjelden har denne anmelder håpet så sterkt at et taust par skal ta bladet fra munnen»

«Veien mot Buenos Aires» gjør kunst av stillhet.

SAKTE NÆRMERE: Trailersjåføren Rubén (Germán da Silva) gir alenemoren Jacinta (Hebe Duarte) skyss i «Veien mot Buenos Aires», en presis og følsom film med små fakter.
SAKTE NÆRMERE: Trailersjåføren Rubén (Germán da Silva) gir alenemoren Jacinta (Hebe Duarte) skyss i «Veien mot Buenos Aires», en presis og følsom film med små fakter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: En del av «Veien mot Buenos Aires» som er umulig ikke å legge merke til er lyden. Den durer. Romansen som vokser frem i løpet av filmen er like stillferdig som omgivelsene er høylydte. I første scene feller store maskiner trær i skogene i Paraguay. Maskinene brøler, trærne deiser i bakken. Deretter er det motorveien, der trailersjåføren Rubén (Germán da Silva) gir den fremmede, unge alenemoren Jacinta (Hebe Duarte) skyss over den argentinske grensen og inn mot Buenos Aires, som akkompagnerer alt som skjer og sies med en jevn støy. Det er ikke omgivelser som åpner for at to mennesker skal bli kjent og komme nærmere hverandre. Likevel er det nettopp det som skjer.

Minimal film «Veien mot Buenos Aires» er en uhyre enkel, nesten minimal film. Den har lite ytre handling, ingen personer av betydning annet enn sjåføren, passasjeren og barnet. Landskapet endrer seg ikke voldsomt. Veikroene underveis er som veikroer flest: Stusselige plastoaser. Historien står og faller på troverdigheten til og sympatien for Rubén og Jacinta. Og det rekker. Sjelden har denne anmelder håpet så sterkt at et taust par skal ta bladet fra munnen, som ved slutten av trailerturen i «Veien mot Buenos Aires».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer