Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sjelden har det vært så fint å bli holdt på pinebenken

Joachim Førsund skriver dirrende om et fosterhjemsbarn.

VIRKELIG: Joachim Førsund skriver lavmælt og lett om noe tungt i «Ildverket», som i deler er basert på en virkelig persons opplevelser.  Foto: OKTOBER / AGNETE BRUN
VIRKELIG: Joachim Førsund skriver lavmælt og lett om noe tungt i «Ildverket», som i deler er basert på en virkelig persons opplevelser.  Foto: OKTOBER / AGNETE BRUN Vis mer

«Jeg grein fordi jeg var en sånn som ingen vil ha», tenker Sandra i Joachim Førsunds andre roman, «Ildverket». Hun er 14 år da mora kjører ut i Tredjedammen. Stefaren Jostein sitter i rullestol, og det besluttes over hodet på Sandra at fosterhjem er best. Hun forlater Jostein, som er like alene som henne selv, og kjøres til en gammel gård i havgapet, der hippien Kåre bor med familien. Alt Sandra får med seg er en bag med klær og de to røde koffertene mora pakket før hun trillet ut i dypet.

Velskrevet

Førsund debuterte i 2009 med «Jeg kunne gått hjem i blinde». Årets bok er like velskrevet og har en spesiell opprinnelseshistorie.

Boka bygger på historien til en av Førsunds klassevenninner fra barneskolen; på samtaler med henne, hennes notater. Det gir romanen ekstra tyngde.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?