Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Sjeldent munter roman om ekstrem vold, fra Indonesias store samtidsforfatter

På sitt helt særegne vis er dette en slags krimroman.

BILDE PÅ BRUTALITET: En hvit tiger tar bolig i en mann og gjør ham til morder, i Eka Kurniawans siste roman på norsk. Foto: NTB SCANPIX
BILDE PÅ BRUTALITET: En hvit tiger tar bolig i en mann og gjør ham til morder, i Eka Kurniawans siste roman på norsk. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Den ettermiddagen Margio drepte Anwar Sadat, holdt kyai Jahro glad og fornøyd på med fiskedammen sin.»

På denne nærmest lystige måten åpner indonesiske Eka Kurniawan sin fortelling om unge Margio, som en vakker dag går hen og dreper naboen på bestialsk vis. Han biter ganske enkelt hodet av ham. Kurniawan skildrer i detalj hvordan Margio setter tennene i halsen på den eldre mannen, river og sliter, spytter ut de smakløse kjøttslintrene og gnager videre til han kommer til spiserøret. Da forlater han det nesten hodeløse offeret, og vandrer ut i den fattigslige indonesiske landsbyen med blodig munn og kjøttrester mellom tennene.

I en hvilken som helst annen bok ville scenen gitt assosiasjoner til grøssende psykopater som Hannibal Lecter. Det gjør den ikke. Tvert imot ligger det en tilforlatelig og nesten hverdagslig komikk i scenen. Men til tross for stilen – og at morderen er kjent fra første setning – er dette på sitt helt særegne vis likevel en slags krimroman. Boka handler om Margios motiv for å drepe Anwar Sadat, den eldre naboen som alltid har vært så hyggelig mot den unge gutten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?