Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjelfull folk\'n\'country

Lavmælt musikk som berører stort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Hva er ikke mer vakkert - og ikke minst symbolsk - å være vitne til enn løvetann som tvinger seg opp gjennom hardpakket grus og gråsvart asfalt.

Den rustikke og enkle skjønnheten gir seg ikke før den skinner gul som selveste sola.

Sånn er det med mannen bak «Post-War» også. Etter fire utgivelser, er den amerikanske sanger og låtskriveren M. Ward i ferd med å få et større publikum.

Eget univers

M. Ward lager sin egen og meget vitale musikk - ja, nesten som et eget unnselig musikalsk univers - med utgangspunkt i amerikansk klassisk folkrock og country.

Vi snakker om en slags alternativ indierock tuftet på de beste tradisjoner innenfor folk\'n\'country.

Musikken er lavmælt: Den er aldri brautende eller insisterende på noen måte, men den berører likevel med stor styrke. Melodiene må være skrevet og formidlet med et varmt hjerte.

Sangene er enkle, men fulle av varme, nærhet og sjelfull troverdighet.

Her er strykere, akustiske strengeinstrumenter, piano og en sparsommelig rytmeseksjon - men like viktig er Wards sentrale vokalplassering i lydbildet.

Feelgood

M. Ward har ikke en stemme som imponerer med sin glans og fylde, men den tar likevel tak i deg med sin varme, rufsete og kameratslige tone. Han snakker til meg som en gammel venn. «Post-War» er fri for melankoli og tristesse, som kan være deilig i passe doser. Men her er bare behagelig feelgood og oppløftende stemninger.

Albumet gir deg følelsen av å sitte i en intim klubb - eller snarere rundt leirbålet med M. Ward og hans musikere.

Før M. Ward, som er i begynnelsen 30-åra, gikk solo for seks år siden, spilte han i California-trioen Rodriguez.