Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjelløst

Sjelløst om kjærlighet i krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Erik Jensen tør være velkjent for de fleste nordmenn etter sine tre mye omtalte spillefilmer, «Stella Polaris» (1993), «Brent av frost» (1997) og «Når mørket er forbi» (2000). Med kortfilmen «Rosenes vei» fortsetter han sin reise gjennom nordnorsk kultur og historie. Dessverre fungerer det bare delvis denne gangen. «Rosenes vei» er full av vakre bilder og stilistiske scenarier, men som helhet er filmen overflatisk og sjelløs.

Temaet er den umulige kjærligheten mellom en russisk krigsfange og en ung svensk sykepleier i Fauske under 2. verdenskrig. Nesten uten dialog, men gjennom desto mer forklarende bilder blir vi presentert deres historie, som naturligvis ikke har noen happy ending.

Svenske Gunilla g. Bresky har skrevet manus, og hun tar tak i en viktig del av vår historie. Likevel blir de 23 minuttene filmen varer rett og slett for mye av det gode.

<B>FORELSKET: </B>En ung svensk sykepleier forelsker seg i en russisk krigsfange.