Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjette forsøk for TV3

Etter fem nedturer på rad satser kanalen på å bli reddet av folks sydenapetitt med programmet «Charterfeber», som følger nordmenn på tur til Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV3 begynner å bli desperate etter suksess på egenproduksjonsfronten. Bare to av vårens seks premierer har åpnet med tall over 100 000, nemlig «Prinsessen og professoren» og «Top Model Skandinavia». I tur og orden har «Xperimentet» med Hallvard Flatland, «Shopaholic» og «Ville Vesten» levert skuffende tall. Aller mest pinlig er tallene til «Ville Vesten», som bare hadde 67 000 seere i snitt. Denne uka ble programmet flyttet til lørdag klokka 15.15, et tidspunkt hvor kanalen knapt nok har seere. Til tross for de svake tallene, vil ikke TV3 gi seg med egenproduksjoner.

-  Egenproduksjoner er en del av hjertet i TV3. Det går ikke for oss å bare satse på innkjøpte serier og filmer. På enkeltfilmer har vi høye tall, men det hadde ikke fungert i lengden, sier informasjonssjef Glenn Støldal.

-  Har dere trua på «Charterfeber»?

-  Det er alltid vanskelig å si på forhånd. Dette er første gang vi viser en dokusåpe. Syden er et veldig mytisk sted mange har et nært forhold til. Om man ikke har vært der selv, har man et klart bilde av hvordan det er der, sier presseansvarlig Ida Linchausen og legger til:

-  Dette er i hvert fall en veldig folkelig programserie.

Glenn Støldahl uttrykker glede over at TV2s gigantsuksess «Skal vi danse» endelig er over.

-  Det er ikke tilfeldig at vi setter opp Charterfeber den første søndagen uten «Skal vi danse». Nå har vi mulighet til å få en god start, sier han.

Naboen på tur

Charterfeber skal sendes i seks episoder. Alle turene går til Kanariøyene, men reisefølgene er høyst ulike. I første episode følges en jentegjeng, som drikker tett og ender opp med å bade nakne i hotellbassenget, en pensjonistgruppe fra Stovner i Oslo, som synger allsang i bussen på vei til flyplassen, samt Viggo Ryen (31) fra Hurum som reiser med døtrene og naboen på tur.

-  Egentlig hadde jeg med fire unger og Svein var den største av dem alle, sier Ryen til Dagbladet.

Naboen, Svein (44), er en blid, men noe utagerende type, som lager fullt kaos på flyplassen fordi han glemmer to kartonger med røyk og ei flaske brennevin på flyet. Han tråkker på folks bademadrasser og river ned parasoller.

-  Han er litt annerledes enn alle andre. Man skulle tro at han gikk på noe hele tida. Og han er veldig distré og svimete når det kommer til kontroll og struktur, sier Ryen.

Likevel klarte gutta seg fint med tre unger uten kvinnfolk på tur.

-  Det var ikke alltid jeg kledde på unga slik kona mi ville gjort det, med full match og sånn, men jeg trur dem hadde det bra. De fikk bade fritt og vi fikk tatt oss en øl i varmen. Men vi var aldri fulle, sier Ryen.

-  Vond mat

Morten Skovdahl (34) fra Limelight Film og TV har produsert og regissert serien. Med research har han oppholdt seg på Kanariøyene seks uker den siste tida. Han er solbrun, men utmattet.

-  Det verste er maten. Det gikk greit de første to ukene. Dem koker den i en eller annen merkelig olje. Jeg har gått ned 16 kilo, sier regissøren.

Han er overrasket over at de reisende klarte å slippe seg selv løs foran kamera. Ingenting er iscenesatt.

-  Hvorfor skal folk se «Charterfeber»?

-  Fordi alle har et forhold til charter på godt og vondt. Gjenkjennelsefaktoren er høy. Hater du Syden kan du sitte å godte deg over det. Elsker du Syden fryder du deg og lengter etter å reise.

-  Blir det bare «harry-tv»?

-  Det kommer flere reisegrupper etter hvert som ikke er harry. Jeg tror alle nordmenn, uansett samfunnssjikt, skifter litt ham når de kommer til Syden. Man tar ferie fra seg selv, mener Skovdahl.

BADER NAKNE: Tina Jenwankit fra sexpanelet i Dagbladet Fredag og venninna Stine i kveldens episode av «Charterfeber».
MANNFOLK PÅ TUR: Ikke akkurat kjernefamilien det her. Viggo Ryen (t.h.) tok med naboen Svein og ungene sine Emilie (9), Martine (8) og Julie (5) på tur. - Men den største ungen var Svein, sier Ryen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!