Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjikanesjefen

Litt morsomt i går, sikkert fantastisk etterhvert.

TV: På «Rikets Røst» raljererer Otto Jespersen med alt og alle. Programmet sliter litt med å finne den perfekte passform, men det kommer nok etterhvert. «Dette skal være et program som fanger hele Norge» sier Otto Jespersen en halvtime ute i aktualitetssatiren «Rikets Røst». Da har han allerede tullet med terrortrusler, tsunami, Ariel Sharon og paven. I beste Dagsrevyen-stil har han sittet med foldete hender og presentert nyhetsbildet. Vi har fått fiktive nyhetsinnslag fra Espen Eckbo, sosietetssludring med Lars Sponheim og (sikkert ulovlig) fortfølging av Se & Hør-redaktør Nelvik. Det har vært humremorsomt, men ikke fantastisk. Programmet har slitt med å finne sin passform og vi har enda ikke sett så mye til Jespersens infame verbalbrodd. Selv riksrabbagaster må bli varme i snakketøyet.

Samme gamle

Men altså, midt i programmet går det opp for Jespersen at han bare har gjort narr av det etablerte Norge. Han har latt minoritetsgrupper og sosialklienter seile i sin egen sjø. Han har vært skremmende politisk korrekt og slikt kan vi selvfølgelig ikke ha noe av. Han lirer sporenstreks av seg noen same- og sosialklientvitser og dermed er alt ved det samme gamle. I Jespersens humorunivers skal ingen slippe unna, selv ikke samfunnets svake grupper. For uansett hvem som i utgangspunktet får svi, er vitsene i bunn og grunn ballespark til det etablerte Norge. Det skal være beskt, bittert og ubehagelig morsomt.

Haltende

Og dermed er «Rikets Røst» godt, om ikke litt haltende, igang. Der Jespersen i torsdagsklubben var backet av Silje Stang og Thomas Giertsen, har han denne gangen fått med seg reporterteamet Espen Eckbo, Henrik Alvestad og Zahid Ali. Masochisthumoristen Alvestad jobber så hardt for å drite ut sine egne rollefigurer at det nesten gjør vondt i sjela, Eckbos uttværende humor kan være morsom, men også litt kjedelig og Alis moskésketsj er fantastisk, men også en smule forutsigbar. «Rikets Røst» er uansett best når Jespersen slår på monologmiltraljøsen. I dag var «jeg hater folk i respirator» litt søkt, men det blir nok mer spissformulert etterhvert. TV-programmer er som joggesko. Man må som regel prøve seg på et par før man finner en form som passer.

Det nå så omtalte bombestuntet mot Operaen, ble klippet bort.

 HATER: Espen Eckbo prøver seg på en Jespersen-monolog og Odd Børretzen-diss og hevder at han hater måker. Det går ikke så bra. Dermed må Jespersen vise Eckbo hvor monologskapet skal stå. Foto: Hans Arne Vedlog
HATER: Espen Eckbo prøver seg på en Jespersen-monolog og Odd Børretzen-diss og hevder at han hater måker. Det går ikke så bra.

Dermed må Jespersen vise Eckbo hvor monologskapet skal stå. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer