Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sjokk-comeback fra forfatterlegende

Kvinnen bak «To Kill a Mockingbird» gir ut 60 år gammelt bokmanus. Hun ga sitt hittil siste intervju i 1964.

88-ÅRING MED COMEBACK: Harper Lee skal endelig gi ut sin roman nummer to. Her fotografert under en prisutdeling med daværende amerikansk president George W. Bush. AP Photo/Gerald Herbert)
88-ÅRING MED COMEBACK: Harper Lee skal endelig gi ut sin roman nummer to. Her fotografert under en prisutdeling med daværende amerikansk president George W. Bush. AP Photo/Gerald Herbert) Vis mer

(Dagbladet): For 60 år siden arbeidet den ukjente amerikanske forfatteren Harper Lee med romanen «Go Set a Watchman».

Uten å være i mål med boka la hun den tilside for å starte på et nytt prosjekt: Det som skulle bli klassikeren «To Kill a Mockingbird», eller «Drep ikke en sangfugl», som den heter på norsk.

Den boka ble gitt ut i 1960, vant Pulitzerprisen og regnes blant det tyvende århundres største litterære verk. Den forble Harper Lees eneste utgivelse. Fram til nå.

Ifølge BBC skal nå utkastet Lee arbeidet med da ideen til «To Kill a Mockingbird» inntraff omsider gis ut. 14. juli i år er «Go Set a Watchman» for salg i Storbritannia og på nett.

Boken skal angivelig bygge på flere av karakterene kjent fra «To Kill a Mockingbird», blant annet en voksen Scout. Lee arbeidet først med manuset på midten av femtitallet, men la den tilside etter råd fra hennes utgiver.

«Jeg har alltid tenkt på den som et temmelig bra verk. Jeg er ydmyk over at den skal utgis etter alle disse årene» sier den nå 88-år gamle forfatteren i en uttalelse.

Harper Lee ga sitt hittil siste intervju helt tilbake i 1964, og bor med sin søster i Monroeville i Alabama i USA, ifølge Wikipedia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media