Sjokk-salg

MOLDE (Dagbladet): Båndene mellom jazz og fotball er sterke her i Molde, og i går slo meldingen om Branns sjokksalg av Kjetil Løvvik ned som en inspirasjonsbombe i jazzfestivalens ledelse.

«For å bedre festival-økonomien har vi be-stemt oss for å selge musikere. Den første blir gatemusikanten Angry Hartley, som går til Vossa Jazz mot et passende beløp og garantier i Voss Landmandsbank. Vi lar oss ikke avspise med noen skarve smalehovuder,» heter det fra jazzfestivalen. Bare detaljer omkring legesjekk og sign on-fee skal gjenstå før livstidskontrakten er klar og rytmeboksfantomet inntar Vossevangen med sine kramgo'a låtar.

  • En annen truet utendørsattraksjon i Molde er Teatret Vårts «Richard III» i Reknesparken. Reklamebrosjyrene for Shakespeare-dramaet lokker med salg av både regntøy og myggservietter, så til teatersjef Edvard Hoems forsvar skal sies at han har mektige krefter å nedkjempe i sine bestrebelser på å bringe Shakespeare ut til folket. Hoem ble observert i byen med bekymret uttrykk i går, blir det siste stikk til myggen?
  • Fortsatt utendørs: I dag ankommer legenden Ray Charles Molde, og i kysk motsetning til fjorårsattraksjonen Santana har «The Genius» ikke forhåndslovet publikum kollektiv orgasme. Til tross for dette nedslående utgangspunktet har mer enn 6000 allerede kjøpt billett, og fortsatt har et par tusen etternølere sjansen til å sikre seg adgang til «The Genius» på Romsdalsmuseet. Så får vi heller se hvordan det går, om i det hele tatt.
  • Et generasjonsskifte er tydelig på gang i Molde. Mens vi oldtimere mest av alt ønsker oss langsomtgående rullefortau mellom de forskjellige spillestedene, gjerne håndtrukket av kjekk korps-ungdom fra distriktet og med servering av varme, lettygde småretter og noen få, men gode viner, rykker etterslekten inn for fullt. Det nattlige «Blå i Molde» viste seg å være en ungdommelig suksess fra første stund, og blir u-tvilsomt en viktigere og viktigere del av festivalen i årene som kommer. Det eneste som kan stoppe den nye jazzen er strømstans, så fra nå av er det «Stella By Laserlight» og «Them There Bytes».