Netflix skatt

Sjokk-skattetall fra Netflix

Strømmetjenesten betalte rundt 0,35 prosent i skatt av antatt inntekt i Storbritannia i 2019, ifølge tall fra bransjenettstedet Deadline.

SESONG 2: Det blir en ny sesong av den populære Netflix-serien Bridgerton. En av strømmetjenestens store suksesser. Video: Netflix / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2019-regnskapet fra de tre Netflix-selskapene registrert i Storbritannia, viser ifølge Deadline at strømmegiganten betalte rundt 37 millioner kroner i skatt til landet i 2019. Netflix rapporterer at de hadde 1,3 milliarder kroner i UK-inntekter samme år.

Tilsynelatende lavt, men skattenivået på nesten tre prosent omtales likevel som en rekord for Netflix i Storbritannia.

HIT: Dramaserien «The Crown» sørger for store inntekter til Netflix. Foto: Netflix.
HIT: Dramaserien «The Crown» sørger for store inntekter til Netflix. Foto: Netflix. Vis mer

Den rapporterte inntekten skal imidlertid være langt unna den antatte pengestrømmen fra det estimerte tallet på 13 millioner britiske Netflix-abonnenter.

Ifølge Deadline beregner analyselskapet Ampere Analysis at inntektsnivået egentlig ligger på nærmere 11 milliarder kroner. Følger man denne utregningen helt ut, betalte Netflix i så fall rundt 0,35 prosent skatt av antatt inntekt i Storbritannia i 2019.

Strømmetjenesten har fått kritikk for en selskapsmodell som går via Nederland, et land kjent for lukrative skattemodeller for store åndsverks- og rettighetsselskaper. I fjor skal Netflix ha annonsert at de har lagt om dette systemet, og at de starter å rapportere alle reelle britiske inntekter i nettopp Storbritannia i 2021, skriver Deadline.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer