Netflix skatt

Sjokk-skattetall fra Netflix

Strømmetjenesten betalte rundt 0,35 prosent i skatt av antatt inntekt i Storbritannia i 2019, ifølge tall fra bransjenettstedet Deadline.

SESONG 2: Det blir en ny sesong av den populære Netflix-serien Bridgerton. En av strømmetjenestens store suksesser. Video: Netflix / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

2019-regnskapet fra de tre Netflix-selskapene registrert i Storbritannia, viser ifølge Deadline at strømmegiganten betalte rundt 37 millioner kroner i skatt til landet i 2019. Netflix rapporterer at de hadde 1,3 milliarder kroner i UK-inntekter samme år.

Tilsynelatende lavt, men skattenivået på nesten tre prosent omtales likevel som en rekord for Netflix i Storbritannia.

Den rapporterte inntekten skal imidlertid være langt unna den antatte pengestrømmen fra det estimerte tallet på 13 millioner britiske Netflix-abonnenter.

Ifølge Deadline beregner analyselskapet Ampere Analysis at inntektsnivået egentlig ligger på nærmere 11 milliarder kroner. Følger man denne utregningen helt ut, betalte Netflix i så fall rundt 0,35 prosent skatt av antatt inntekt i Storbritannia i 2019.

Strømmetjenesten har fått kritikk for en selskapsmodell som går via Nederland, et land kjent for lukrative skattemodeller for store åndsverks- og rettighetsselskaper. I fjor skal Netflix ha annonsert at de har lagt om dette systemet, og at de starter å rapportere alle reelle britiske inntekter i nettopp Storbritannia i 2021, skriver Deadline.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer