Donald Trump:

Sjokkerende Baldwin-påstander

Ekspresident Donald Trump har nå kastet seg inn i saken der Alec Baldwin ved et uhell skjøt og drepte filmfotograf Halyna Hutchins. Trump lanserer nå en teori om at hendelsen ikke var en ulykke.

UTTALELSE: Den kjente skuespilleren Alec Baldwin bryter tausheten etter skuddulykken som kostet filmfotograf Halyna Hutchins livet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To uker har gått siden skuespiller Alec Baldwin skjøt og drepte filmfotograf Halyna Hutchins med et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust» i New Mexico.

Baldwin og filmcrewet var i gang med å filme en scene, da Baldwin fikk en revolver av filmens innspillingsleder Dave Halls. Baldwin fikk beskjed om at våpenet var en «cold gun», som innebærer at den ikke skal kunne gjøre potensiell skade. Våpenet viste seg derimot å være en «hot gun» og var skarpladd.

Absurde påstander

Nå har USAs ekspresident, Donald Trump, gått ut i den høyreorienterte podkasten «Chris Stigall Show» der han lufter en rekke påstander om Baldwin, som han ikke kan dokumentere.

Det har i lang tid vært kjent at Trump ikke er Alec Baldwins største fan - spesielt etter at Baldwin gjentatte ganger har parodiert ekspresidenten i satire-programmet «Saturday Night Live».

Den foreløpige offisielle forklaringen på hva som skjedde under filminnspillingen, fester ekspresidenten liten lit til.

SKUTT: Rekvisitøren på filmsettet ringer nødnummeret etter skuespiller Alec Baldwin avfyrte et skudd som traff to mennesker. Video: AP / Dagbladet Vis mer

- Noe galt med ham

Trump hevder han er overbevist om at Baldwin oppførte seg mistenkelig da Halyna Hutchins ble drept av en rekvisittpistol.

Han antyder også at Baldwin kan ha skutt Hutchins med vilje, skriver både Ekstra Bladet og Independent.

- Hvem ville tatt en pistol og siktet mot en fotograf, og så trukket av. Og hun er død, spør Trump.

- Selv om den var ladd, og vet du hva, det er underlig. Det kan være at han ladet den. Hvis de ga med en revolver ville jeg aldri siktet mot noen og skutt, sier Trump i podkasten.

Han hevder også at Baldwin har psykiske problemer.

- Det er noe galt med ham. Jeg har holdt øye med ham i årevis. Han kommer i klammeri med journalister. Jeg mener, alt han gjør ... Han er en ustabil fyr. Han er gal, sier Trump.

Alec Baldwin har så langt ikke kommentert påstandene fra Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer