Anmeldelse: The Rolling Stones - «Angry» (låt)

Sjokkerende bra

Ny singel og snart nytt album fra 61 år gamle The Rolling Stones.

GAMLE SPØKEFUGLER: De tre faste medlemmene av The Rolling Stones, Ronnie Wood (f.v.), Mick Jagger og Keith Richards spøkte og lo da de presenterte sin nye singel og det kommende albumet «Hackney Diamonds» under en livesending på Youtube i ettermiddag. Foto: Daniel Leal / NTB
GAMLE SPØKEFUGLER: De tre faste medlemmene av The Rolling Stones, Ronnie Wood (f.v.), Mick Jagger og Keith Richards spøkte og lo da de presenterte sin nye singel og det kommende albumet «Hackney Diamonds» under en livesending på Youtube i ettermiddag. Foto: Daniel Leal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Har vi gledet oss til en nyskrevet låt - og snart et helt album - fra et band som i fjor avsluttet sin 60-års-jubileumsturné?

«Angry»

The Rolling Stones

Rock

Utgitt: 6. september 2023
Plateselskap: Universal Records

«Overraskende vitalt.»
Se alle anmeldelser

Vel, vi burde kanskje gjort det om vi hadde visst at førstesingelen «Angry» var så bra og lover så godt for det som kommer. For - 61 år etter starten i London er The Rolling Stones mer vitale og energiske enn vi kunne drømme om at en 80-åring (Mick Jagger), en 79-åring (Keith Richards) og en 76-åring («unggutten» Ronnie Wood, som «bare» har vært med siden 1975) kunne være.

Heltent trio

Det var en heltent trio som lot seg intervjue av den amerikanske talkshow-verten Jimmy Fallon under en livesendt seanse fra Hackney i London i ettermiddag. De spøkte og lo, fortalte historier og oppførte seg som om de var med i ei fersk gruppe som hadde fått lov til å prate om sin nye singel og sitt kommende album foran et stort publikum - og ikke de blaserte superstjernene de tross alt er.

20. oktober

Her ble det avslørt at albumet «Hackney Diamonds» slippes 20. oktober, med 12 nye låter. På en av dem, innspilt i 2019, er både avdøde Charlie Watts (trommer) og nå 86 år gamle Bill Wyman (bass) med. Watts er med på ett spor til, mens de øvrige kuttene er av ny dato - innspilt i flere land.

Stones ga riktignok i 2016 ut det glimrende bluesalbumet «Blue & Lonesome» med låter som inspirerte dem til å danne Stones i 1962, men «Hackney Diamonds» er det første albumet med nyskrevet materiale siden «A Bigger Bang». Nyheten om datoen for det nye albumet ble for øvrig sluppet på samme dag 18 år etter.

Overraskende vital

Foreløpig er altså bare «Angry» tilgjengelig, men det er en overraskende vital sak som låter «klassisk Rolling Stones», med en Keith Richards i god riff-form. Det virker som han har plukket noen av bandets mest kjente riff, ristet godt og plassert dem i starten av «Angry». Mick Jagger synger med samme intensitet som da han ga ut «Strange Game» fra tv-serien «Slow Horses» i fjor. Tre minutter og 47 sekunder er kanskje 30 sekunder for lenge, men Stones er tross alt et albumband som ikke trenger å ta sånne hensyn.

Duo ble trio

En interessant og ikke ubetydelig detalj er at låtskriverduoen Jagger/Richards her har fått skrivehjelp av Adrian Watt, som også har produsert albumet. Han er selvfølgelig ingen smågutt, og ble kåret til årets produsent ved Grammyutdelingen i 2021.

Steve Jordan har overtatt plassen bak trommene etter Charlie Watts, som døde i en alder av 80 år i 2021. Mick synger og spiller gitar og perkusjon, Keith spiller gitar, bass og Ronnie gitar. Alle tre korer.

En musikkvideo med den Emmy-nominerte skuespilleren Sydney Sweeney («The White Lotus», «Euphoria» og «The Handmaid's Tale») ble lansert samtidig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer