Youtube

Sjokkerende reality fjernet

Bare to episoder ble publisert før realityserien måtte bytte plattform.

OVERRASKER: En russisk reality-serie med navn «Jeg er ikke homo» vekker oppsikt. Reporter: Anabelle Bruun Vis mer
Publisert

I begynnelsen av mai vekket den russiske realityserien «Jeg er ikke homo» oppsikt lang utenfor ladets grenser, blant annet på grunn av programmets innhold og valget av programleder.

I serien skal åtte mannlige deltakere bo sammen i et hus. Én av de åtte deltakerne er en homofil mann. Mot slutten av hver episode skal deltakerne stemme på hvem de tror er homofil. Hvis deltakerne gjetter rett, vinner de. Unngår den homofile mannen å bli oppdaget, vinner vedkommende.

Episodene ble opprinnelig publisert på YouTube, men etter at to episoder var lansert, ble serien fjernet fra nettstedet. Bakgrunnen var videodelingstjenestens retningslinjer om trakassering og mobbing, skriver det italienske nettstedet Fanpage.

YouTube bekrefter også fjerningen på sine nettsider.

Fortsatt på Internett

Selv om de to første episodene er fjernet fra YouTube, skal resten av episodene fortsatt sirkulere på Internett.

De skal ifølge det italienske nettstedet være tilgjengelig på Telegram og VK, Russlands svar på Facebook.

Programmet ledes av arkitekten bak en anti-homofili-lov som ble innført Russland. Loven ble innført i 2013 av Vitalij Milonov, som sitter i Dumaen - Russlands parlament - for Vladimir Putins parti Forente Russland. Loven forbyr såkalt «homo-propaganda».

I første episode får deltakerne en oppfordring fra Milonov.

«Jeg håper dere raskt finner den homofile», sier han, og fører tommelen over strupen sin i skjære-bevegelse.

TESTES: I realityserien blir deltagere satt på forskjellige prøver, slik at de andre kan gjette hvem som er den homofile deltageren.
TESTES: I realityserien blir deltagere satt på forskjellige prøver, slik at de andre kan gjette hvem som er den homofile deltageren. Vis mer

Overrasket

Dagbladet snakket med leder foreningen Fri, Inge Alexander Gjestvang, da den første episoden var lansert.

Han hadde ikke sett programmet, men fortalte at han ble overrasket da han fikk høre om konseptet.

- Det er ikke det letteste landet å være skeiv i, så det virker veldig spesielt. Når det er sagt, så har jeg sett veldig mye rart fra Russland.

Selv om det ikke er ulovlig å være homofil i Russland, er likekjønnet ekteskap forbudt. Seksuelle minoriteter i landet opplever jevnlig diskriminering fra både privatpersoner og offentlige myndigheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer