Sjokkerer britene

Britene har fått sin egen «Fru Smith»-strid, der den legendariske forfatteren Roald Dahls barnebarn Sophie står - eller rettere sagt ligger - i sentrum. Reklameplakater med en avkledd Sophie kreves nå fjernet.

Anna Nicole Smiths berømt-beryktede reklameplakater, som for noen år siden skapte debatt i Norge, gjaldt i det minste undertøy. Sophie Dahl reklamerer verken for BH'er eller truser, men derimot for et fransk parfymemerke.

Britiske kvinnegrupper og forbrukerorganisasjoner kan ikke forstå at det skal være nødvendig å vise Sophie naken, med unntak av et par gullsandaler, for å selge kjemisk duft. De krever derfor at plakatene blir fjernet.

Ifølge tirsdagens London-aviser har det britiske reklametilsynet ASA mottatt 730 separate klager på Sophie Dahl-plakatene. Det er det høyeste antall klager på en enkeltreklame de siste fem årene, ble det opplyst.

Den forrige rekorden ble satt i 1995, under en reklamekampanje for kondombruk og sikker sex. I denne kampanjen hadde mer eller mindre smarte reklamefolk valgt å bruke et bilde av pave Johannes Paul II iført styrthjelm.

(NTB)

SKAPER STORM: Britiske kvinnegrupper forakter Sophie Dahl.