Sjokkerer

LONDON (Dagbladet): Feministen Fay Weldon har kastet seg inn i en ny, kontroversiell diskusjon. - Voldtekt er ikke det verste som kan hende en kvinne, sier Weldon, og oppfordrer politikerne til å slutte å «glorifisere denne forbrytelsen».

Fay Weldon har alltid vært kontroversiell, men denne gangen møter hun sterk motstand fra kvinneforkjempere i hjemlandet. Det var i et radiointervju hun sa at voldtekt ikke var det verste, dersom kvinnen ikke var skadd.

- Det er svært lite moteriktig å si dette, men voldtekt er ikke det verste som kan skje en kvinne dersom hun er trygg, i live og umerket etter overfallet. Det å beskrive voldtekt som en spesielt fryktelig forbrytelse kan virke mot sin hensikt. Jeg tror vi ville hatt færre voldtekter dersom denne forbrytelsen hadde endt opp som et forsettlig overfall, sier Fay Weldon i radiointervjuet.

Hun forklarer sin holdning med at hun ikke nødvendigvis ser på voldtektsproblematikken som et maktspørsmål.
- Dette kan jo også handle om ren sex, sier Fay Weldon.

- Feminister kaller meg en forræder, men jeg er bare kommet til neste fase av feminismen. Det har vært en revolusjon, og menn er blitt ofret. I dag er det OK å være kvinne, men det må være fryktelig å være mann. Menn har rett til å være redde og defensive, sier Fay Weldon.

Hennes holdninger til voldtekt fikk imidlertid ikke stå uimotsagt lenge.

- Dette er et fryktelig signal å sende ut, sier kritikerne.

Fay Weldon tar kritikken med stor ro. Hun sier at hun er vant med å være foran de fleste andre i sin feministiske utvikling.