ANKLAGET: Lee Broadbent, vokalist i Cabbage, blir beskyldt for å ha antastet en kvinnelig publikummer seksuelt på konsert. Selv benekter han opptrinnet. Foto: NTB Scanpix
ANKLAGET: Lee Broadbent, vokalist i Cabbage, blir beskyldt for å ha antastet en kvinnelig publikummer seksuelt på konsert. Selv benekter han opptrinnet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Sjokkert over anklager om seksuell trakassering av kvinnelig publikummer

Vokalisten i det engelske punkbandet Cabbage nekter for at trakasseringen har funnet sted.

(Dagbladet): - Oppførselen hans var frastøtende. Jeg har aldri vært vitne til noe lignende, skriver Nicole S. Rushworth i et innlegg på Twitter, som har fått mye oppmerksomhet i britiske medier.

Ifølge innlegget skal Cabbage-vokalist Lee Broadbent ha trakassert en kvinnelig publikummer som sto på første rad seksuelt fra scenen, skriver NME.

Hendelsen skal ha skjedd da Cabbage var oppvarmingsband for Kasabian i forbindelse med bandets konsert i The O2 Forum i Kentish Town, som ligger i den nordvestlige delen av London, onsdag 19. april. Kasabian er for øyeblikket på turné i Storbritannia.

-Tvang ansiktet mot skrittet sitt

Rushworth skriver at hun var vitne til at Broadbent puttet hånda ned i buksa og befølte seg selv, før han gned hånda si mot jenta og mot håret hennes.

«Han formerlig tvang ansiktet hennes mot skrittet sitt», skriver Rushworth.

Ifølge Rushworth sto jenta på første rad med faren.

«De fikk kvelden sin ødelagt av denne forferdelige oppførselen. Faren klaget til sikkerhetsvaktene som sa de skulle snakke med Kasabians produksjonsteam. Sangeren ble brakt ut for å gi en unnskyldning, men startet å krangle med faren. Han nektet å unnskylde seg og ble aggressiv», skriver Rushworth.

Sjokkert over beskyldningene

I en uttalelse etter den negative oppmerksomheten, avviser Cabbage anklagene mot Broadbent.

«Sikkerhetsvaktene og alle som var til stede vet at disse anklagene er falske. Vi er sjokkerte og urolige av disse anklagene. Alle som hører på vår musikk, har vært på konsert med oss og lest intervjuer med oss vet at vi aldri ville ha gjort dette. Vi støtter «Safe Gigs For Women» 100 prosent.», skriver de.

Videre skriver de at: «Hendene hans var aldri nede i buksene, selv om han gikk lenger fram på scenen for å komme nærmere publikum. Det gjør han på alle våre konserter. Etter at klagen, tok Lee ansvar for å be om unnskyldning, slik en normal, høflig person ville ha gjort hvis man får vite at man har fornærmet noen. De tok hverandre i hendene etter å ha snakket sammen.»

Flere vitner

Ifølge TheQuietus skal det ha vært flere vitner hendelsen. Ifølge organisasjonen «Safe Gigs For Women» har flere tatt kontakt angående hendelsen på konserten.

- Vi vil ta kontakt med Kasabian og Lee Broadbent for høre om de vil diskutere dette med oss. Vi vil gjerne høre deres side av saken og snakke om det som skjedde. Vi vil også gjerne formidle kontakt med jenta og faren hvis det er behov for det. Det gjør vi med alle saker som kommer til oss, uttaler en talsmann for organisasjonen.

Dagbladet har vært i kontakt med Tracy Wise i organisasjonen. Hun skriver i en e-post at de har startet prosessen med å kontakte de involverte bandene i saken.