- Sjokkert over norske filmstudenter

Produsent slakter filmskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Veteranprodusent Dag Alveberg satt i juryen under Nordisk film og tv-fonds Nordic Talents 2008 - et arrangement der avgangsfilmene til de nordiske filmskolene vises fram for bransjen.

Og ett land utmerket seg negativt, ifølge Alveberg: Norge.

- Sjokkert

- Jeg må si jeg ble sjokkert over kvaliteten på det jeg så. Det samme ble mine kolleger i juryen som kom fram til at de tre dårligste filmene var de norske. Nesten ingen av filmene hadde en historie å fortelle, de virket unspirerte og retningsløse. Om dette er nivået på filmene til avgangselevene framover, er det svært kritisk for norsk film, sier han til bransjebladet Rushprint.

Den norske filmskolen har fostret en lang rekke talenter som har gjort det skarpt i norsk film, men de siste årene har noe gått fryktelig galt, ifølge produsenten.

- Nå for tiden framstår Den norske filmskolen som middelmådighet satt i system. Jeg mener noe må gjøres i forhold til uttaket til skolen, det er der det starter. Det er feil personer som har ansvaret for inntaket, feil personer som slipper elever inn og feil folk som sitter som sensorer, sier Alveberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer