Sjokkert over påstandene

Reidar Helliesen og May-Brit Park reagerer sterkt på påstandene om lovbrudd i «Fagerstrand». De føler seg uthengt og avviser alle beskyldningene.

STAVANGER (Dagbladet): I går truet seks av de andre deltakerparene i reality-serien med søksmål. De mener at Reidar og May-Brit har gjort seg skyldige i romavlytting, kontraktsbrudd og stjeling av fellespenger.

-  Vi er sjokkerte over det som sto i Dagbladet i går. Vi hadde ikke ventet at det skulle gå så langt. «Fagerstrand» er et spill. Og de som kritiserer oss har selv spilt høyt, sier paret fra Stavanger. I går møtte de Dagbladet for å tilbakevise påstandene punkt for punkt.

Beskyldningen om at paret skal ha stjålet penger fra felleskassen for å kjøpe båndopptaker, er allerede tilbakevist av TV 2. Den skal ha blitt finansiert ved at to par slo sammen sine dagpenger og dessuten prutet prisen kraftig ned.

-  Det er trist at noen kan framsette en så alvorlig beskyldning uten dokumentasjon, sier Reidar.

Ifølge de andre deltakerne ble båndopptakeren deretter brukt til ulovlig avlytting av andre deltakere.

Alle avlyttet

- Vi har ingen sensitiv informasjon på det båndet. De eneste samtalene som var hørbare, deltok vi i selv. Dessuten prøvde jo alle å avlytte hverandre ved vinduer og dører, sier May-Brit.

De skal deretter ha manipulert opptakene. Dette kan de ikke kommentere uten å røpe hva som skjer i kommende episoder.

Stavanger-paret blir også beskyldt for å ha brutt en skriftlig kontrakt med blant andre Anders Bolme Ree og Siri Sølberg Heli, som ble lovet finaleplass.

- En forutsetning for denne avtalen var at samarbeidet skulle være demokratisk. Da de nektet å ha møter med oss, men i stedet holdt sine egne, var både tilliten og kontrakten brutt. Da måtte vi foreta oss noe, sier Reidar.

- Det er ganske drøyt av Anders å komme med en sånn beskyldning. Han har jo selv innrømmet for meg at han brøt en muntlig avtale med den andre gruppa, sier May-Brit.

Brøt avtale

De avviser også påstanden om falske anklager.Reidar-debatten raser nå i aviser, rundt lunsjbord og på nettet. Paret selv mener at TV 2 bevisst har framstilt dem negativt og at deltakerne som nå varsler søksmål er bitre, fordi de ble stemt ut før dem.

- Hvis vi er så forferdelige, hvorfor har vi så langt i serien ikke fått en eneste stemme mot oss? De kunne jo bare stemt oss ut. Dette er noe de har kommet med etterpå, da de oppdaget at vi hadde vært lurere enn dem. Vi har alle spilt et spill. Forskjellen er bare at vi har spilt det bedre enn de fleste andre, sier May-Brit Park og Reidar Helliesen.


Les også:

Nettmøte med Mona Rhein (42) og Christian Ellingsgård (46) som ble utstemt fra «Fagerstrand».

SLÅR TILBAKE: Reidar Helliesen og May-Brit Park svarer kritikerne. De tar truslene om søksmål med stor ro.