Sjokkert over regissørforbundet

Filmregissør Nille Tystad reagerer sterkt på at forbundsleder Nina Grünfelds i foreningen Norske Filmregissører støtter en filmprodusent og faller en frittstående filmregissør i ryggen.

Nille Tystad vant søksmålet mot produsent John M. Jacobsen i retten, men får ingen støtte hos sine egne. I Dagbladet i går uttrykte Grünfeld forbauselse over at Oslo byrett lot John M. Jacobsen tape oppsigelsessaken Nille Tystad hadde anlagt mot ham.

Ensidig

- Jeg er sjokkert over at lederen i Norske Filmregissører kan gå sånn ut mot meg, selv om jeg ikke er medlem av foreningen, sier Nille Tystad.

Filmstriden

  • Filmregissør Nille Tystad vant sitt søksmål mot filmprodusent John M. Jacobsen på alle punkter.
  • Oslo byrett fastslår at Jacobsens oppsigelse av Tystad som regissør av filmen "Karlson på taket" er usaklig. Jacobsen anker dommen.
  • Vibeke Idsøe har nå overtatt regien av filmen, som er forsinket med kanskje et år.

  • I gårsdagens avis fikk Jacobseb støtte av forbundsleder Nina F. Grünfeld i Norske Filmregissører, som "ikke trodde forholdene var så ille".

- Nina Grünfeld har åpenbart ikke satt seg inn i saken og har ikke tatt kontakt med meg for å høre hva jeg har å si. Grünfeld uttaler seg i bastante ordelag om en sak hun ikke kjenner, og tar stilling for den ene parten uten å høre den andre partens versjon.

Uryddig

Nille Tystad begriper ikke at foreningen Norske Filmregissører nå går ut mot henne.

- Foreningen ignorerer at regissøren Vibeke Idsøe jobber uten kontrakt, og de støtter en produsent som istedenfor å kunne snakke rolig om eventuelle problemer jager regissøren ut av produksjonslokalene og som ikke følger alminnelig arbeidslovgivning.

- Jeg synes Grünfelds uttalelser er triste, ubetenksomme og uryddige, sier Nille Tystad.

<B>-UBETENKSOMT:</B>-Nina Grünfeld har åpenbart ikke satt seg inn i saken, sier Nille Tystad. Bildet viser Tystad under rettssaken mot John M. Jacobsen.