Sjokkert over Tooji-frifinnelse

Saksøker anker saken.

FRIFUNNET: Touraj Keshtkar, bedre kjent som Tooji, ble i mars saksøkt for nakenpress under kortfilminnspilling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRIFUNNET: Touraj Keshtkar, bedre kjent som Tooji, ble i mars saksøkt for nakenpress under kortfilminnspilling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag ble det kjent at Touraj Keshtkar, bedre kjent under artistnavnet Tooji, sammen med produsent Helene Eggen ble frikjent i Oslo tingrett, etter å ha blitt saksøkt for innholdet i kortfilmen «De reisende», tidligere i mars.

I kjennelsen konkluderer retten med at det«er ingen tvil om at formålet med filminnspillingen var å lage en kortfilm som skulle vises offentlig», og mener at kvinnen «samtykket til offentliggjøring av filmen» ved å påta seg rollen og delta i innspillingen av filmen.

Advokaten til kvinnen som saksøkte, Carl Bore, sier hans klient reagerer med sjokk og vantro over tingrettens avgjørelse.

- På råopptak strigråter hun under inngripende scener uten at gråting står i manus. Saksøker har heller ingen skuespillererfaring som tilsier at hun gråter på kommando, slik Tooji hevder. Medsaksøkte Helene Eggen bekreftet dessuten at saksøker var oppriktig lei seg, men det skyldtes ifølge Eggen at saksøker hadde fått mensen denne dagen, sier han til Dagbladet.

Motstridende forklaringer

I en uttalelse fra klienten til Bore står det følgende:

«Jeg har ingen erfaring som skuespiller. Regissøren og crewet var fullstendig klar over at jeg gråt fordi jeg ikke ville kle av meg. Det at jeg gråt på kommando eller fordi jeg fikk menstruasjon er historier. Menstruasjonen min kom tidligere enn den skulle fordi kroppen min ikke klarte å takle situasjonen på settet. Tooji beroliget oss skuespillerne med at vi skulle få se klippene etter opptakene og bestemme hva som skulle med i filmen. Men vi fikk aldri se på de.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer