Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Sjokkert over Trumps bruk av sangtekst: - Handler ikke om innvandring, men om Trump

Artistdatter raser over presidentens bruk av sang.

- RASER: Africa Brown er datteren til låtskriver Oscar Brown, som skrev sangen «The Snake». Sangen er blitt flittig brukt av Donald Trump, som setter den i sammenheng med innvandring og terrorisme. Ifølge Brown, handler den heller om Trump selv. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er sjokkert, forteller Africa Brown, datteren til nå avdøde låtskriver Oscar Brown Jr.

Under presidentkampanjen gjentok Trump teksten fra sangen «The Snake», som ble gjort populær med artisten Al Wilson etter utgivelsen i 1969.

«Giftig bitt»

Trump brukte teksten for å gi velgerne sine et bilde på terror og innvandring.

Et utdrag fra teksten lyder som følger:

«På hennes vei til jobb en morgen, så en omsorgsfull kvinne en stakkars, kald slange. «Stakkars liten», sa hun. Jeg tar hånd om deg. Men i stedet for å si takk, ga slangen henne et giftig bitt.»

Se Trumps innlevelse i sangen øverst i saken.

For første gang etter at han ble president, gjentok Trump teksten på sin 100. dag etter innsettelsen. Han dediserte da sangen til general Kelly, og til alle som jobber med immigrasjon.

- De gjør en fantastisk jobb, sa han på talerstolen i Pennsylvania 29. april.

- Handler om Trump

TV-kanalen CBC har snakket med dattera til den nå avdøde låtskriveren. Hun er alt annet enn fornøyd med presidentens gjentatte bruk av sangen, og med hva han legger i den.

- Jeg tror han (faren, red.anm) ville blitt veldig sjokkert og overrasket. Det Trump og min far står for er totalt motsatt av hverandre. Jeg syns det er helt utrolig, fordi jeg vet at han ville sagt at sangen handlet om ham (Trump, red.anm).

Dette er ikke første gang artister ikke vil at deres sanger skal assosieres med Trump.

Like før innsettelsen hans ble det klart at han måtte nøye seg med B-artister og dels ukjente popartister, da ingen ville stille opp.

Også under presidentkampanjen ba blant annet Adele, Rolling Stones og Neil Young ham om å slutte å bruke sangene deres.

SPYDIG: Rolling Stones-legenden Mick Jagger tok til Twitter da det ble klart at Donald Trump vant presidentvalget, og han brukte en av deres låter etter seierstalen. Video: CNN/Foto: Marcel Thomas/zuma/splash News Vis mer